Rensa garderoben

I måndags gjorde jag en liten rensning i mina lådor. Fick ihop typ 2 kassar med saker som ska skänkas som jag inte kommer använda igen. Packade även ner lite sommarkläder i resväskan som jag liksom inte kommer använda mer den här säsongen men som jag ändå vill ha med hem. Kan säga att väskan är halvfull och jag kan bara föreställa mig hur det blir när jag väl ska packa ner ALLT. Högst troligtvis i alla fall en mer väska med hem än hit. Kanske till och med fler....

Testing testing

Testar att blogga från min kära iPad. Än så länge går det bra. Just nu ska jag snabbstäda ett badrum innan alla kommer hem från sina respektive aktiviteter...


Finmiddag som spårade...

I fredags när jag slutade jobbet kom Anna till mig och klockan 19.30 var helgen officiellt INVIGD! Vi bestämde oss för en finmiddag på "La Campagnola" som ligger här intill. Vi börjar kvällen med att få vatten av servitören. Och sen fortsätter vi kvällen med: att få vatten av servitören. Fortsatt får vi vatten av servitören. Ja som ni kanske förstår så var det här en sån där restaurang där man får vattenpåfyllt så fort man tagit en klunk. Stundtals kändes det nästan som att han fyllde upp medan jag drack. Ojojoj, tur man inte fick sig en dusch liksom. Vi beställde in mat i alla fall och tänkte köra 3-rättersmiddag som vanligt när vi är ute på våra livsnjutarstråt.

Vi hade väldigt trevligt och vår servitör var väldigt snäll och trevlig. Men var han kanske till och med liiite FÖR trevlig? En gammal medelåldersgubbe som när vi får in vår dessert utbrister med ett skumt skratt: "I wanna watch you eat it". Sen går han vidare mot de nästa borden och lämnar mig och Anna gapskrattandes och bara lite smått förvirrade. Öh, sa han det vi tror han sa?! Ja, det tror jag faktiskt att han gjorde. Efter den här repliken från servitören spårade hela resten av vår kväll. Som den alltid gör när vi är utpå så slår det slint någonstans och kvällen avslutades med att jag och Anna satt och spelade luftgitarr, luftbas, lufttrummor, luftcowbell, lufttriangel, luftharpa och ja alla andra instrument du kan tänka dig, inne på restaurangen till LIVE-musiken. När vi lämnade restaurangen lämnade vi med bravur och skapade ett eget provisoriskt dansgolv av uteterrassen. Ja, när man inte får komma in på klubbar får man ta det man får.

När vi sedan kom hem till mig svidade vi om till mjukisdressar. Dock var vi ju tvungna att ta lite hoppbilder innan. Självutlösare i mitt hjärta!


Kvällen började så fint med flottig soppa och allt

Fortsatte sedan med en otrolig huvudrätt men sen....

Luftharpa med känsla

MORE COWBELL

GLÄDJE

College

Idag hade jag ett möte inplanerat på Burlington County College i Mount Laurel. Klockan 10.00 skulle jag vara där. Efter en mycket avslappnadne biltur dit kom jag fram. Hittade in till rätt ställe med en gång, frågade en person om rätt kontor och vips så var jag där. Tur jag tog med min Ipad så jag hade något att pilla på i väntan på att klockan skulle slå 10 för jag var tidig... "That's a first" tänker Magda nu! Jag vet att du gört! haha!

Det var inte mycket att välja på kan jag säga er. Första förslaget: EN DATAKURS. Ja, fast jag tror kanske inte att det är riktigt min grej..... haha! Kollar lite till och hittar en på bra tid som heter "Precalculus" Vad är det frågar jag?! Det är en mattekurs svarar hon. Ja, tänkte jag, det är ju faktiskt mer min grej, jag älskar egentligen matte så varför inte. Jag blir tillsagd att jag måste göra ett test som kommer ta 2 timmar för att se om jag kan nog mycket för att klara av kursen. Fixar med lite papper och går iväg till testsalen. Testet jag får göra är på datorn och har  A, B, C, D alternativ som svar. 12 frågor på elementary algebra. Mitt resultat vart 84/100. Inte illa kände jag för en som inte hållit på med matte på 1.5 år typ. Så jag gick därifrån nöjd och tänkte, ja men då blir det matte på college här då. TRODDE JAG JA!

Nejdå, det här var bara första testet som visade om jag var bra nog för att ta andra testet som i sin tur visade om jag var bra nog för att läsa kursen. Här ges jag ett häfte på inte mindre än 40 assvåra ekvationer och funktioner som jag inte kommer ihåg ett enda dugg av. Går tillbaks till min counselor och säger: "I flunked the test intentionally, it was way too long ago since I worked with math like that". Sen drar jag hem och skypar med Matilda istället... Totalt helt värt utbyte!!!

Födelsedagsfirande...... Eller?

Igårkväll, torsdag så var jag och Anna tillfrågade om vi ville komma till ett ställe som heter Dublin Square på kvällen för att fira en tjej som fyllde 21. Visst tänkte vi, ingen sa något om att det var 21-årsgräns.... Vi kom in, vi satt i 15minuter och sen fick vi lämna baren men vi överlevde ändå. Vi hade ju tack och lov varandra, så vi styrde kosan mot McDonalds mitt ute i ingenstans. Utsparkade från en bar och hamnar på Donken. Sorgligt liv?! NOT!!! HAHAHAHAHA!


Älskar bilden (inte) men det vart inte så många fler tagna den här kvällen :P

Hösttankar

Känns ändå helt okej att kunna lägga sig under täcket så fort barnen åkt till skolan och sova i ett par timmar till. Speciellt när vädret ute är PISS! Vill bara dela med mig lite utav mina glädjetankar kring hösten. Älskar att man äntligen kan börja använda Jeans igen. Jag vet inte varför men jeans är nog ett utav mina favoritplagg. Ett annat plus är även att man kan börja använda riktiga skor såsom boots och kängor osv med gott samvete. Inga mer flipflop liksom! UNDERBART!

OCH nu till alla er som känner mig riktigt väl. Vad annat ÄLSKAR Bettan att använda när kylan tränger på? Jo, scarfs! I alla möjliga former, färger och material. Älskar att bara kunna packa in sig i en mysig scarf och genast känna sig så mkt varmare. Livet blir genast lite mer underbart än vad det redan är när man har en scarf.

Helgens planer ser ut som såhär. Middag + övernattning med Anna på fredag. HELDAG med shopping på Cherry Hill Mall med Anna på lördagen, följt utav en bio + övernattning. Söndagen är det fortfarandelite oklart vad vi gör. Men det lär väl bli något spontant livsnjuteri som vanligt. Tack Anna för att du finns! En riktig vänskap som har påbörjats. En vän för livet är vad jag funnit i dig. Underbart! Och det bästa av allt är att du bor i Karlskoga, vilket inte är alltför långt från mig när vi väl kommer hem. Detta gör att man slipper känna någon ångest över att året här kommer ta slut. För livet fortsätter även efter detta, fast då i SVEDALA! Wiiiie :D


Övertaggade brudar - men jag älskert!

Världens bästa parkering

Tisdag - jag och Anna hade igårkväll bestämt oss för att gå en PW tillsammans och sedan avsluta förmiddagen med lite shopping. Vad hände?! Jag vaknade, kände mig småförkyld, kall och bara allmänt otaggad. Det hela resulterade i endast en liten shoppingtur i Marlton utan PW. Behöver egentligen inte mycket säga om det förutom att Anna gjorde bästa parkeringen i stan! Bokstavligt talat alltså! Så himla kul att jag var tvungen att ta en bild. Lägger även till en bild på min PERFEKTA parkering så ni kan se jämförelsen. Hennes bil är halva min så man tycker hon borde lyckas men det blir inte alltid somman tänkt sig, eller vad säger du ANNA?? :P


Framifrån ser det ändå helt okej ut, lite långt fram kanske. MEN!

Den här bilden är verkligen helt EPISK som det så fint heter. Jag skrattade så jag grät kan jag säga!

Min parkering kan liksom inte bli mycket bättre

Alldeles perfekt verkligen

Det är på bokhandeln det sker...

Måndag - behöver jag säga något mer än tvätt? Nej, trodde inte det heller. När kvällen nalkades beslöt jag och Anna oss för att dra en fika. Istället för gamla hederliga Starbucks så körde vi på Bokhandeln! Japp, det är alltså på bokhandeln det händer grejer. Orsaken är att de på kvällarna har öppet en halvtimme längre än Starbucks. Vilket i sin tur innebär - en halvtimme till inne i värmen. Har inte nämnt det så mycket men höstkylan har verkligen dragit in här. Nu ligger temperaturen bara runt 20 grader om dagarna och efter en sommar på 30-35 nästan varje dag känns det ända in i märgen att det är "kallt" ute.

Jag fick ju en hel busslast med svenskt godis från Emil och mamma när de var här så tänkte att jag skulle överraska Anna med en liten "svenskstund". Fick även en liten födelsedagspresent från mina tjejer <3 Magda, Lovisa, Klara och Matilda hade skickat över lite svensk choklad (!) Kan ni fatta hur underbart det var när jag äntligen fick äta lite svensk choklad efter 5 månader utan! De skickade även med "jättesura" från Trollgott. Det kan inte bli närmre hemproducerat än så. Tillverkat cirka 4 kilometer från mitt hus så blev jag överlycklig. Även en liten Glee-dvd fanns med i paketet! Jag älskar ju mitt Glee så den här presenten var verkligen mitt i prick.

Nu åter till bokhandeln. Vi beställde båda varsinn varm choklad och när vi äntligen nådde vårt bord tog jag upp min överraskning. Kan ju säga att det var mer än EN glad tjej på bokhandeln. Så himla gött med Svensk choklad så det finns inte!


MUMSIGT GODIS <3

Söndag - dag 7

The day after my birthday kan man också kalla den här dagen. Planen för dagen var att jag skulle få min födelsedagspresent/julklapp - en IPAD!!! Jag vet, det är så himla galet så det är inte sant. Vi tog en relativt tidig (!) frukost - halv 10 och njöt till fullo av äggröra, bacon, pannkakor. Ja den ena delikatessen efter den andra. Det lustiga med pannkakorna var att det egentlgien bara var mamma som ville ha den här morgonen. Så hon beställer in pannkakor och servcitrisen frågar: "How many?" Varpå mamma svarar: 3 please. Alltså att hon vill ha 3 pannkakor. Men när servitrisen efter en stund kommer in med pannkakorna får vi in 3 tallrikar med 3 pannkakor på varje. Jaja, det ingår ju i buffén tänkte vi och sa inget om det.

Efter frukost packade vi ihop vårat pick och pack och checkade ut från hotellrummet. Tunnelbanan till Ground Zero och därifrån vidare till J&R World. MEN! Innan vi skulle komma till J&R skulle min telefon hinna med ett litet depåstopp på rälsen! Japp, det som absolut inte fick hända, hände! Min mobil föll ur min ficka alldeles precis när dörrarna öppnades och lyckades självklart slinka ner mellan perrongen och vagnen och landa nere vid rälsen! SKKKKKIIIIITTTTTTT!

Det första som jag tänkte var bara- ja men det var ju himla typiskt också, alla mina kontakter är ju på den telefonen! ALDRIG VART SÅ BITTER! Inte nog med det! All musik på minneskortet, alla bilder. ALLT! Jag måste få tillbaks den. Det var 8 minuter mellan varje tåg så min första tanke var, jag hinner hoppa ner, ta upp den och klättra upp innan nästa tåg kommer. Mamma förbjöd oss från att göra detta, vilket såhär i efterhand känns väldigt skönt. Tydligen dör cirka 30 pers om året pga detta. Rälsen har ju ström i sig och minsta felsteg så är det ungefär som att sitta i elektriska stolen - inte bra helt enkelt. Vi lyckades i alla fall lokalisera alla 3 (!) delarna av telefonen, batteri, lucka och telefon. Under tiden vi gjorde detta letade pappa rätt på någon som kunde få tag i någon som kunde hjälpa oss. Efter låååång väntan kommer pappa tillbaks och säger att en man kommer om 45 minuter och hjälper oss. Mamma erbjuder sig att stanna och vänta medan vi andra 4 går till J&R och får gjort vårt inköp.

En styck Ipad, vit, 32GB WiFi+3G och ett grönt skydd plus svart slimcase till. Det blev dagens skörd. Shipping hem till huset i Jersey gjorde att vi slapp skatten vilket är 7%. Wiiihhooo :D Så nu var det bara att vänta på att posten skulle göra sitt. Lämnade butiken otroligt lycklig och hade redan tänkt ut min framtida statusuppdatering på Facebook. Härliga liv!

Resten av dagen spenderades på gatorna i SoHo. Hade tänkt shoppa lite sådär sista dagen med familjen men det sluta med att vi la ner oss till fullo åt att hitta Converse i olika storlekar och färger till folket hemma i Sverige. Lite ruschande till tunnelbanan och promenad till hotellet därifrån så var det dags för avskedet.

Som tur är vart det aldrig så jobbigt som man skulle kunna ha trott. Vi bestämde oss för att inte göra så stor grej utav det och det hjälpte verkligen. Det är ju trots allt bara 7 månader kvar nu. Dessutom är tanken att mamma ska komma tillbaks om cirka 8 veckor så jag överlever nog. Hursomhelst så säger vi alla hejdå och vi ses. Jag får skjuts i bilen, som tar familjen till flygplatsen, till Starbucksen som ligger på 34th street mellan 8th och 7th Avenue. Satte mig där med min dator och facebookade i cirka 1.5 timme innan det var dags att gå till bussen.

Bussen var i sin tur försenad 30-40 minuter så det vart lite väntande där tillsammans med en hel hög andra resenärer som också ville hem till Jersey! Men ingen det gick ingen nöd på mig. Anna hämtade mig på Cherry Hill Mall och det kändes som vi inte setts på evigheter! Såå nästa vecka bestämde vi oss för att det var dags för oss att hänga en hel del för att väga upp den förlorade tiden den här veckan.


De förra Conversen jag la upp bild på var fula men de här...

De här är nog fulare än fulast - THONG SANDALS! - Panik!

JUSTE!! Den här dagen hade jag vart här i USA i exakt 5 månader. Så himla galet men det känns så grymt bra och jag känner mig så stark som har klarat det!

Lördag - dag 6

Idag var det en guidad busstur på Manhattan som stod på schemat. Vi köpte biljett och begav oss mot stationen som låg närmast. Vad händer?! Jo helt plötsligt säger snubben som sålde oss biljetterna att vi borde gå till den som ligger uppanför. För det är tydligen lång kö vid Times Square. Sen sa han, gå före i kön och säg att ni vill sitta nere i bussen och så hoppar ni bara upp en våning på stationen efter det för det är Macy's, där går alla av typ :P

Sagt och gjort, vi klämmer oss in på bussen och sanna mina ord, vid nästa station kunde vi enkelt flytta upp och få grymma platser långt bak på bussen. Sjukt gött att vår guide var så rolig. Han sa flertalet gånger: "Oh, my god, look at the right side here. Drama going on with the police. We all love DRAMA". Ja, drama var det minst sagt. Demonstrationer och bilkrockar och en skum snubbe med katt på huvudet. Ja, sa jag att jag ÄLSKAR New York?

På kvällen gick vi på bio. Vi kollade på Straw Dogs. Alexander Skarsgård var ju en av huvudkaraktärerna så det var ju nästan tvunget liksom. Själva filmen var helt okej, Alex var snygg som alltid men gillade inte hans karaktär alls. Synd men jaja, lite ögongodis sådär kring midnatt är ju aldrig fel. Haha! Gick sedan tillbaks till hotellrummet och fick en god, men kort natts sömn.


Dagens Outfit

Snubben med katten vart inte glad när man tog kort utan att betala honom. "Kom och ta mig då" :P

Svampbob var utpå också

Polisen var rädda att tjuren skulle bli skadad av demonstranterna. Eventuellt kastrerad?!

Top of the Rock

I gammal sedvanlig ordning ska man ju köpa Converse till halva Sverige. De här tyckte jag var snygga

Central Park<3

Mäktiga vyer

Fredag 16 September - dag 5

16 SEPTEMBER - också kallat MIN FÖDELSEDAG!!!!!
Vaknade upp och kollade Facebook det första jag gjorde. (Ja, jag vet jag är patetisk men vad gör man?!) Under dagen rullade cirka 120 grattisönskningar in. Tänk att så många som 120 personer kom ihåg att det var min födelsedag. Det hade nog absolut inget att göra med att det kommer upp på Startsidan att det var min födelsedag. Tror alla hade memorerat det i sina huvuden och kom att ätnka på det när de kollade almanackan. Haha!

Dagen började, i numera vanlig ordning, med hotelfrukost och sedan gav vi oss ut på lite shoppingäventyr i "the City". Jag, Emil och Johannes gick själva och shoppade ensamma. Vi inledde med ingen mindre butik än COLONY. Himmelriket för en musiker som mig! Köpte med mig 4 notböcker och kände glädjen som strömmade genom kroppen. Därifrån gick vi raka vägen in till en musikaffär där jag kunde provspela lite ur mina böcker. Det var underbart! Är det något jag saknar med hemma så är det att bara kunna spela och sjunga AT ANY TIME!!

Vi fortsatte dagen med ett rätt lugnt tempo genom butikerna. Ett och annat fynd slank med från butikerna och kvällen närmade sig. Bord var bokat på en italiensk restaurang närmare the Hudson river. Jag hade haft ett enda önskemål - Att servitörerna skulle sjunga för mig vid efterrätten. Tror ni det hände?! JAAAAAAAAAAA!!!!!!

Efter en mycket god middag kom efterrätten in och 4 servitörer klämmer i med "Happpyyy Biiirtthday dear CUSTOMER" och ett litet ljus är tänt i min Tiramisu. Jag blåser ut ljuset och önskar mig...... Det säger jag inte för då kommer det inte slå in :P

Nöjd som få avslutade jag och Emil kvällen med ytterligare en liten shoppingrunda på Times Square runt 11-tiden. Älskar att affärerna stänger SENT!!!


Ground 0

Påväg mot middagen

Familjen (Emil räknas ju i princip in vid det här laget) vid middagsbordet

Jag och Emil var på romantisk middag för 2 (mamma följde med och fotade hela kvällen) haha!

19 ÅR!! :D

Torsdag - dag 4

Den här dagen kände jag verkligen av hur trött jag var efter en mycket intensivare vecka än vanligt. På dagarna vanligt så har ju jag tid att abra slappa och göra vad jag vill. Det blir ibland en film och ibland även en liten nap under dagen. Men eftersom att min familj var här hla veckan kunde jag ju inte slösa tid på det. Så nu idag, torsdag när familjen ändå var påväg til NYC så passade jag på att tupplura lite på förmiddagen.

Vi hade arbetare här hela morgonen så jag stängde in mig på mitt rum och sov av och till från 8-12 typ. Jag var verkligen helt sjukt trött. haha! Dagen fortlöpte sedan i vanlig ordning och när kvällen kom körde min värdpappa mig till Anna som i sin tur körde mig till bussen i Cherry Hill. Efter en mycket behaglig bussresa på lite drygt 1.5 timme var jag äntligen framme i NYC. På stationen stod, enligt planerna, Emil och Pappa och väntade på mig. Vi gick därifrån raka vägen till hotellet. Jag var som vanligt så otroligt trött.

MEN!!! Enligt svensk tid var jag ju nu 19 år. Inte ynka 18 år längre. Låter troligtvis väldigt lustigt ut för er men för mig kändes det rätt stort att fylla 19. Nu har jag varit vuxen i ett helt år i alla fall. För den som inte känner mig och inte vet när jag fyller år så skulle jag kunna ha vart vuxen i nästan 2 år (om de tror jag har födelsedag senare på året). Ja, många fördelar med att fylla 19 finns det inte. Men på somliga håll här i USA är det 19-årsgräns på Ciggaretter. Så det var otroligt skönt att jag äntligen fyllde år. Som jag har väntat! När jag flyttade hit drog jag ju på mig den dåliga vanan att jag började röka.
NOT! Haha, det skulle jag aldrig göra, tro mig!

Onsdag - dag 3

Vaknade som vanligt 6.00 den här morgonen. Väckte barnen 6.30 och såg till att de kom iväg till skolan med lunch och hela kittet packat. Gjorde mig iordning för en till dag med familjen. Runt halv 11-tiden kom de och hämtade mig och vi for iväg in till Marltonoch utförde lite shopping till på "the Promenade". Avslutade med en glass på Coldstone. Mums!

Kom hem lagomt innan barnen kom hem och hann sätta på en maskin med tvätt. Under eftermiddagen skickade jag iväg familjen till Atlantic City. Tyckte de var lite för nära för att inte ge staden ett besök. Jag jobbade på under eftermiddagen under stressiga förhållanden. Spenderade 4.5 timma i bilen i sträck. På ett sätt rätt gött för man kan liksom inte göra mycket mer än att bara slappna av.

Kvällen kom och jag hade bokat in en middag med min familj på Red Stone Grill and Bar. I klackskor och kjol gav jag mig av. Mötte upp familjen och avnjöt en minst sagt mättande måltid. Efterrätten ska vi inte ens prata om. HJÄLP är det enda man behöver säga. Större efterrätter får man leta länge efter. Efter middagen skiljdes vi åt än en gång. Denna gången för att inte träffas igen förs torsdag kväll i NYC.


Med solen i ögonen gav vi i alla fall familjebilden en chans

Tisdag - dag 2

Vi vaknade upp redan klockan 8 den här morgonen. Gick ner och käkade mumsig hotellfrukost. Otroligt gött att slippa göra i ordning frukost till 5 personer! Efter en riktigt stabil frulle drog vi till Cherry Hill Mall. Måste ju visa upp vart jag hänger på helgerna :P Fick med mig ett linne härifrån och 2 skivor. Ja, lite vardagsshopping sådär kan man säga. När klockan närmade sig halv 1 var det dags för mig att åka hemåt för att jobba. Det här vart jobbigare än vad jag hade tänkt. Även fast jag visste att de skulle komma och hälsa på hemma hos mig redan efter cirka 6 timmar så kändes det jobbigt att behöva säga hejdå. Men det fick gå och efter en biltur på cirka 40 minuter var jag hemma igen och vardagsbestyren satte igång som vanligt.

När klockan blev 20 ringde min familj på dörren hemma hos mig. Min värdfamilj tog med dem på en full genomgång av huset och barnen blev efter ett tag väldigt exalterade och berättade historier hej vilt. Ett lyckat möte får jag säga som sedan avslutades med att jag och min familj drog ut på en liten bygdetur runt om i området. Däribland Marlton och allt vad det har att erbjuda (vilket inte är så mycket mer än en Dunkin' Donuts klockan 22 på en tisdagkväll).

Familjen körde sedan hem mig och där skiljdes vi åt ännu en gång. Många hejdån blev det den här veckan. Men det kanske var bra för att förbereda sig inför det stora hejdåt som komma skulle.

Bloggen har fått lida

Ja nu var det så äntligen dags för mig att uppdatera bloggen lite grann. Har ju haft min familj här under veckan som varit och har inte orkat eller haft tid att blogga under tiden. Så om det är någon som nästintill strukit med av abstinens av mitt fantastiska bloggande så får ni skylla på familjen Mossberg ;)

De kom till NJ på måndagkväll. Min grymma värdfamilj gav mig tisdagmorgonen ledigt så jag kunde åka och sova över på min familjs hotell tillsammans med dem och även spendera förmiddagen med dem på tisdagen. Underbart kände jag! Tog bilen mot Mount Laurel runt halv 9 - 9. Efter lite letande hittar jag äntligen hotellet och utanför står min mamma och väntar på mig. Mycket konstig känsla när jag kom där i mitt vrålåk och helt plötsligt, efter nästan 5 månader ser jag min mamma stå där. Strax därpå kommer även pappa ut ur entrén och får syn på mig. Jag vevar ner rutan och det första jag i princip säger är: "Vart ska jag parkera?" Ja, jag var väl kanske lite omskakad. Det var en väldigt konstig känsla.

Får anvisningar om var jag ska parkera pärlan och kliver därefter ut ur bilen och kramar om både mamma och pappa. Först då kommer tårarna. Här står jag, efter 5 månader och får äntligen krama om mina älskade föräldrar. Vilken känsla säger jag bara. Det konstiga i det hela var att det inte alls kändes som att det gått 5 månader. På något skumt vänster så kändes liksom allt som vanligt mitt uppe i det hela. Får väl säga att detta kanske var positivt egentligen. Haha! Vore ju väldigt jobbigt om det inte kändes som vanligt typ.....

Hursomhelst så följde jag med de upp på rummet och där får jag även träffa Emil och min saknade broder Johannes. Kramar om de båda och känner hur jag liksom finner mig i faktumet att min familj faktiskt är här otroligt snabbt. Även fast jag var i en smärre chock så var jag snabbt tillbaks i mitt egna sanna jag, sjungandes och skrattandes!

Vi gick ut och åt en late dinner på P.J's i Cherry Hill. Jag körde förstås med min bil och tog familjen på en rejäl åktur genom "byarna". Efter middagen återvände vi till hotellet där vi rätt snabbt gick och la oss, efter att jag hade visat lite filmklipp från Mia Skäringers "one-manshow". Ja jag var verkligen tillbaks i mitt gamla jag snabbt, att youtuba mig är verkligen min grej....

Somnade i alla fall snabbt i min alldeles egna hotellsäng. Här avslutades dagen och därmed detta blogginlägg.


Suddig bild på pappa och brorsan

Ännu en suddig bild men man kan i alla fall se vilka det är, typ...

Superspontana livsnjutarna

Idag söndag vaknade jag och Anna runt 10-tiden. Skönt att sova länge kände vi. Gick upp och tog oss en PW på cirka 1.5 timma. Världens runda gick vi, hurtiga som få... Återvände till huset och gjorde oss i ordning för att gå ut och käka brunch. Det är ju liksom nästan ett måste när man är i USA. Vi drog till Redstone grill and bar och beställde in "the neverending brunch" som det så fint hette. Detta innebar att man fick in bacon, äggröra, french toast, hasch brown och någon miniburgare plus lite frukt på ett fat. När man käkat klart kom servitrisen och frågade om man ville ha påfyllnad. Öööh, självklart kände vi båda. Mums säger jag bara. Enda problemet var att efter detta restaurangbesöket kände vi oss båda som två vaggande gravida kvinnor. Helt sjukt vad mätt man var efteråt. Det kändes nästan som, för att citera Anna: "Det känns som att något liksom slagit rot och befäst sig i min mage, något som nu växer". Sjukt bra beskrivning på hur det kändes efter måltiden.

Vi vart helt totalt utslagna och hade tänkt bege oss hem och avsluta dagen där. Men väl i bilen kände vi bara, nej vet du vad. Nu ska här livsnjutas ännu lite till! Låt oss dra en manikyr någonstans. Vi kör runt ett bra tag och letar efter ett ställe som har öppet. Alla ställen vi hittar har stängt eller har bara öppet till 4, klockan var då 3.40pm. Anna utbrister: "Men hallå, vad hände med söndagsöppet gott folk?!" Ja, lite så kände vi båda. Något ställe måste ju ha öppet. Vi bestämmer oss för att göra ett sista försök på ett ställe lite närmre centrum och lucky us, det var öppet.

Vi kliver in och börjar kolla på "menyn". Vi kollar på varandra och säger: Äh, what the heck, vi går ALL IN. Spa Mani/Pedi körde vi på. Vi fick sitta i massagestolar samtidigt som vi fick fotmassage, inpackningar på händer och fötter och en totalrenovering av alla 20 naglar. Efteråt kände vi oss båda så otroligt avslappnade så det var inte sant. Efter påsar på händerna, stearininpackning, brännheta handdukar och fula flippisar så vandrade vi tillbaks ut till bilen, nöjda som få. Detta spontanbesök fick avsluta vår söndag och vi skiljdes åt för att åka hem och.... BLOGGA! :P


Brunch

Livsnjutare till MAX - ALL IN

Sjukt nöjd

Skulle ha suttit LITE längre i blåsten av den här apparaten

Orkade verkligen inte dra på oss skorna efter..

Så vi behöll de fula flippisarna kvar på

Våra söta fossingar

Cheesecake Factory

Igår var jag på Cheesecake Factory för första gången i hela mitt liv. Helt galet vad gott det var. Kan inte fatta att jag bott här i snart 5 månader och INTE testat denna fantastiska restaurang ännu. Ojojoj, 7 månader kvar nu och en hel massa framtida besök har jag en känsla av.

3-rättersmiddagen blev som följer:
Förrätt - Ceasar Sallad
Huvudrätt - Pasta Carbonara
Efterrätt - Oreo cheesecake/Hershey's chocolate cheesecake. (half and half).

Jag och Anna beslöt oss för att eftersom det trots allt var första gången för oss båda så skulle vi gå all in på allt. Det är ett motto som känns som vårat genomgående tema det här året (ni kommer förstå vad jag menar vid senare inlägg). Denisa och Ann Sofie som varit där ett par gånger innan var inte lika taggade men skam den som ger sig. Vi beställde alla in våra rätter och åt med råge.

Hursomhelst så var liksom planen att vi skulle gå på bio efter middagen, en nattbio liksom. Problemet var bara att efter middagen så befann vi oss alla i MATKOMA. Det var något av det värsta jag varit med om. Det hela slutade med att vi alla skiljdes åt efter middagen och jag och Anna for hem till henne och avslutade kvällen med ett par avsnitt av Solsidan. Klassiker och ett måste när 2 eller flera svenska samlas under samma tak i ett främmande land. Det blir otaligt många citat från Solis varje dag, helt sjukt gött med någon annan som fattar humorn liksom.


Dagens outfit (ett måste när man är bloggerska :P)

Anna och Ann Sofie

Jag och Denisa

The 4 of us :D

Jag + Förrätten

Jag + Huvudrätten

Oops, 2 synder på en kväll...

Jag rent ut sagt, HUGGER in!

Grisarna

Hallå, kan jag få betala?


Spontan häng

På fredagskvällen beslöt jag mig för att stanna hemma med familjen ty farmorn (också kallad "Nana" kommit på besök). Kvällen var mycket trevlig, prat om det ena och det andra och bara "normalt" familjemys stod på schemat.

Morgondagen, alltså lördagen började med lite frukost följt av en timmas Powerwalk "som vanligt". Har börjat få in en rutin på det hela nu, otroligt gött. Nu känns det liksom som att jag längtar efter mina promenader för det är då jag kan sätta på hög musik i lurarna och gå ut och sjunga för fulla muggar utan att störa någon annan. Underbart! Efter PW'n gick vi ut och hängde lite vid poolen allihop. Spelade trivial pursuit med familjen, eller ja, vi hade boken och frågor ställdes som vi svarade på.

Efter en stund vid poolen beslöt jag mig för att ge mig av. Hade ju planerat en middag på Cheesecake Factory med brudarna och före detta hade jag lite ärenden att uträtta. Däribland ett försök att posta lite presenter till Svedala, dock var postkontoren alla stängda. Så det får bli på måndag istället ;)

Efter blev det ett litet besök till VS för att inhandla en ny träningsoutfit. För att orka börja träna såsom jag och Anna har planerat att börja göra så krävs en snygg outfit så man känner sig snygg och fräsch när man håller igång (allt sitter mentalt). En liten tur till Starbucks och sedan hem och göra sig i ordning för....


Jag på Starbucks - Stammis?? Eh, ja!


Yougurt med bär och müsli - Mums <3

Anna på Starbucks - blivande stammis?? Eh, ja!

MATKOMA

Snabbt inlägg om vart jag är nu. Har precis käkat 3-rättersmiddag på Cheesecake Factory tillsammans med Anna, Denisa och Ann Sofie. I en smärre matkoma anlände vi precis hem till Anna och nu blir det sängen illa kvickt för att i morgon bitti ge sig ut på en PW utan dess like. Bilder och mer utförligt om helgen kommer i morgon. Håll utkik!

PW

Ja, mitt nya liv har ju nu börjat. Lovade mig själv att när skolan startade igen så var det dags för mig att ta tag i det uppenbara problem som lätt smyger sig på när man lever i USA. Japp, det hela handlar ju om en vision att jag ska försöka gå powerwalks regelbundet och om ett par veckor skaffa gymkort tillsammans med Anna. Hursomhelst så tog jag mig ju en PW igår och såhär ser jag ut när jag är påväg ut.


Happy Bettan med nya träningsskor (äntligen)

First day of school


"My kids" first day of school (Happy?!)

110907

Man vet att skolan har börjat när man är inloggad på facebook hela dagen.... Idag är det hantverkare här... IGEN. Börjar påminna om den första tiden när jag var här. Jag blir liksom som fast i mitt eget rum för de håller på och springer upp och ner ur källaren. Här sitter jag och försöker sysselsätta mig men filmen jag valde att se på var så dålig att jag somnade.. Så nu är jag lite kluven om vad jag ska göra. Alternativ 1: Kolla den andra filmen jag har här eller, alternativ 2: Läsa en av mina nyinköpta böcker? Helst av allt hade jag velat ta mig en dusch men känns inte sådär jättelockande just nu när det är okänt folk i huset :P

Ikväll ska jag hursomhelst försöka mig på en tur till Starbucks. Hektisk eftermiddag vankas först, men vad gör väl det när man är ledig i 3.5 timme till innan barnen kommer hem? :D

Måndagsfest!

Igår var det ju då måndag. Eftersom att jag och Anna redan söndagkväll hade bestämt oss för att gå på morgonpromenad så klev vi upp strax efter 9. Gick ut på en timmes promenad. Kände oss allmänt fräscha efteråt, käkade lite frukt och hoppade sedan i poolen. Med musiken i högtalarna ut och solen på himlen kändes livet sådär gött igen. Lite posébilder fick det ju såklart bli i poolen...







Efter en stund i plurret bestämde vi oss för att göra oss i ordning för lite shopping. Efter en stunds fixande till de ljuva tonerna av.... ja, allt möjligt, däribland November Rain och Slash's underbara gitarrsolo, var vi klara för avfärd. Styrde kosan mot Cherry Hill Mall. Det hela inleddes med ett 20-minuters letande efter en parkeringsplats. Det var så sjukt mycket folk överallt så vi körde runt, runt, runt men inget! TILLS, yes en ledig plats. Kör fram och inser att nej, det var handikapparkering det ja. Helt spontant utbrister jag då: "Tänk om mna ändå hade vart handikappad". Det lär ju ha varit första och sista gången jag kände så. Men det är såååå tröttsamt att köra runt med min gigantiska bil och varje gång man ser, vad man tror är, en ledig plats inse till sin fasa att där står en liten SMART-car eller liknande. Irriterad Bettan ja! Men efter många om och men fann vi ett parkeringsområde som var nästintill övergivet. Frågan är varför? Svaret är: För att amerikanerna är så otroligt lata och vill gå så lite som möjligt. När vi klev ur bilen hörde vi till och med en pappa som sa till sin familj, "ja, det är ju lite väl långt att gå menmen".

Shoppingen inleddes med en lunch på Saladworks. Mitt och Annas nya favoritställe. Man blandar sin egen sallad och det är HUUUUR gott som helst. Lär nog bli en och annan lunch där i framtiden också. Sedan började shoppingen på allvar. Vet inte hur mycket jag spenderade, men det var skönt att äntligen ha funnit en shoppingpolare som har "svensk stil" och shoppar på liknande sätt. Svårt för killar att förstå vad jag menar med det men ni tjejer förstår vad jag menar ;) Efter en hel del shopping avslutade vi dagen med att avnjuta en styck Frozen Yoghurt var i bakluckan på min bil. Nya fikastället!


Dagens outfit - Anna

Dagens outfit - Bettan

Klassisk bild i spegeln där ja

I'm so excited to be alive - så sant som det var sagt!

Magda, jag hittade den ultimata boken. Höll mig dock ifrån att köpa den för den här gången, men nästa gång kanske...

Efter en heldag med Anna på Cherry Hill Mall

Frozen Yoghurt

En glad Anna förbereder sig för familjens skratt åt hennes shopping

Helgen kan bara sumeras med ett enda ord - MAGISK!!

NYC för femte gången i år

Puh, jag vet inte vart jag ska börja. Den här helgen har varit den bästa helgen sen jag kom hit, LÄTT! Jag är så fruktansvärt glad just nu och dagen kunde nog inte varit mer perfekt än vad den var. Dock är detta inlägg ej om dagen som var utan om gårdagen, alltså om New York-turen som gjordes.

Morgonpigg som jag är (ironin flödar) så var jag uppe redan klockan 6.00. Gjorde mig i ordning för dagen och käkade en go frukost. Lämnade huset klockan 7.15 cirka och for mot Anna. Hämtade upp henne och for vidare mot Cherry Hill där the Boltbus plockade upp oss. Bussresan tog som vanligt cirka 1h och 40 min. Påvägen satt jag bredvid en tjej med en mycket udda stil. Skulle vilja kalla det för mangagoth. Stilen påminde typ om en mangafigur med goth-stil. Jaja, hursomhelst så kom vi ju fram tillslut. Började med att ta oss en tur till Starbucks och köpte oss lite "fika" och avverkade ett välbhövligt toabesök.


Ann Sofie och Anna

Anna och jag

Efter detta toabesök begav vi oss ut, taggade som få på en dag fylld med shopping och chill i "the City". Forever 21 blev första stoppet och en väst, ett par solbrillor (ja, mitt fjärde par sedan jag kom hit, jag avverkar dem som furor) och världens sötaste klänning. Väl där inne mötte vi upp Michelle och Tabea. Så nu var vi ett gäng på 5 tjejer som strosade runt på Manhattan. Efter ett tag mötte vi även upp bästaste Sara (jag är väl medveten om att det inte finns något ord som heter bästaste men jag gillert ändå). Så nu var vårt gäng på 6 tjejer samlat. Vi bestämde oss för att äta en rejäl lunch på Hard Rock Café. Där vi tog en gruppbild framför gitarrväggen. Har bilden på min lilla anslagstavla nu och lägger upp en bild på den en annan dag för orkar inte kliva upp ur sängen, ta fram kameran och fota just nu.

Efter en brakmåltid där gick vi vidare över Times Square. Mitt i klungan mötte vi "the naked Cowgirl". Har sett henne där förr men nu var det dags att ta tag i saken. Vi betalade 3 dollar för att få ta en bild med henne. Låt mig tillägga att jag kände mig så otroligt smutsig efteråt. Kände mig äcklad av mig själv, haha! Betala för att ta en bild med en ÄCKLIG gammal halvnaken tant. Men jaja, vad gör man inte för att samla material till bloggen??


Alltid med ett leende på läpparna även fast tankarna i mitt huvud var allt annat än lyckliga...

Efter denna minst sagt traumatiska upplevelse vandrade vi vidare mot Central Park. MEN först ett stopp på the M&M house och på MAGNOLIA BAKERY. Köpte för första gången i mitt liv en cupcake som sedan avnjöts i Central Park på en av alla gräsplättar där.


M&M's i lösvikt någon?!

Svenska flaggan - STOLT!

Jag med min nyinköpta cupcake

3 Svenska flickor

MUMS!

Efter fikat i Central Park (svårt att förkorta på något bra sätt...) bestämde vi oss för att påbörja vandringen tillbaks till busshållplatsen. Om vi säger såhär så var det inte en jättekort vandring. Cirka 25 kvarter och 3 avenyer. Men det är lite det jag kan tycka är charmen med NYC att man vandrar genom staden, det finns ju så mycket att titta på längs med gatorna. Vi hade tänkt trycka in lite shopping på vägen tillbaks men på grund av "Brazilian day" hade man i princip spärrat av 7th avenue och så. Därmed beslutade vi oss för att gå 8th avenue ner och detta resulterade i - ingen shopping på tillbakavägen. Men jaja, vi hade ju trots allt hunnit med lite tidigare på dagen. Utöver Forever 21 så fick jag även med mig ett par nya, låga, vita Converse - LYCKA!

Bussen for tillbaks mot Jersey 7.30pm och på bussresan hade jag och Ann Sofie en minst sagt trevlig konversation. Körde på engelska för det blir så hackigt om vi pratar danska/svenska. Väl framme i Cherry Hill satte jag och Anna oss i min pärla och rullade hemöver. Taggade som få lyssnade vi på dagens låt - Do you wanna touch. Vevade ner rutorna på bilen och skruvade upp volymen och kände bara hur livet allmänt äger! Anna sov över hemma hos mig och kvällen bjöd på beef jerky, hershey twizzler's, facebook och Solsidan. Äntligen har jag funnit en svensk kompanjon som jag kan kolla Solis med. Jippi! Kvällen togs runt 2-tiden, med planen om att gå upp klockan 9.00 nästa morgon för att börja vårat "nya nyttiga liv" med en morgonpromenad...

Lite random bilder från dagen:


Hittade vad jag tror var världens fulaste huvudbonad (kändes som ett tantord men vad annars ska man kalla det).

Anna, Ann Sofie och Tabea

Sara, Michelle och jag

Hängde lite med Katy Perry på Hard rock café

Apple store som är öppen 24/7

Jag har npågot allvarligt problem. Kommer hem och kollar igenom bilderna och VARJE gång jag varit någonstans så finns det minst en sån här bild - det slår aldrig fel!

Panik på utbudet

Kan någon svara mig på varför man måste ha 1000 olika sorters shampoo och balsam i en butik? Räckte det inte med en Hyllsektion? Nej, vi var TVUNGNA att ha 4. Bettan får beslutsångest. Har provat olika sorter varje gång jag köper nytt. Det komiska är att jag aldrig riktigt känner, "Åh, herre vilket fantastiskt shampoo". Alla känns typ lika bra, så varför bryr jag mig ens om att pröva de där dyra märkena? Jo för att jag är ju trotsallt i USA och här är de bra mycket billigare än i Sverige. Har väl en förhoppning om att en vacker dag hitta ett shampoo som jag bara känner "WOW" när jag tvättar håret med det (ojojoj, konstig mening där).


1

2

3

4

P.S Mina ICA-vänner, är det inte fantastiskt välfrontade hyllor så säg!? :P D.S

Efterfrågad bild!

Den här bilden har varit efterfrågad av ett X antal personer. Här är då alltså bilen jag kör runt i varje dag. Med mig i då förstås (är väl ändå jag som är huvudobjektet i bilden)....


Min "lilla" Suburban :D

En shoppingrunda senare....

Den här dagen har varit så himla underbar. Vaknade klockan 7.30. Degade i sängen en halvtimmas tid. Klockan 8 hade jag en dejt med Matilda på skype. Alltid lika gött att prata med henne. Sedan klämde jag även in lite skypetid med mormor och mor och far. Fick även se skymten av Emil ett par minuter. Ja en stor dos av Sverige alltså(och en mindre av Norge). Sedan drog jag mig ut på en timmas promenad och bara njöt av att solen var ute och att temperaturen ligger på cirka 25-30 grader fortfarande trots att det är september nu. Alltså kan ni fatta!? September! Cirka 4.5 månad i USA nu. Galet!

Hursomhelst så for jag, efter min promenad, iväg och lunchade med Ann Sofie och Anna. Världens godaste sallad förtärdes och lite shopping på det så var dagen komplett. På vägen hem sedan svängde jag inom en Redbox och hyrde hela 3 filmer. Ikväll ska jag ha filmmaraton för mig själv. Snacks = Banan! haha! Har ju lovat mig själv att mitt "nya, nyttiga liv" ska börja nu när skolan börjar för barnen. Så det skadar ju aldrig att tjuvstarta lite.

Kvällens filmer blir:
1. Red Riding Hood
2. Beastly
3. Prom


I like American Eagle Outfitters

Anna, min nya svenska VÄN... (Där kom det igen Anna) :P

Crazy, Stupid, Love

Jag och Ann Sofie drog en spontantur till bion (igen). Jag dog lite när jag såg den här filmen, Crazy, Stupid, Love. Så fruktansvärt himla underbar! Rekommenderas starkt till ALLA! Ryan Gosling i mitt hjärta säger jag bara. I morgon vankas lunch med Anna och kanske Ann Sofie. Längtar! Vi ska till Saladworks där de gör så otroligt goda sallader. MUMS:D

Jag har fått cravings efter....

Den stavas Helg och NYC!!!!! Snälla låt det bli helg snart! Jag längtar så sjukt mycket till på Söndag. För då blir det NYC igen. Har ju inte vart där på 2 månader nu så börjar få rejäl abstinens :P haha!

Lite update om vad jag gjort: ANMÄLT MIG TILL COLLEGE!
Ja, äntligen har jag tagit tag i de som hängt över mig ett tag nu. Ska läsa 2 st weekend-kurser på Long Island University. Den ena är 18-20 November och kursen heter "Celebration of Holidays - American Culture" och den andra är 9-11 december och heter "History of American Music". Jag känner mig sjukt taggad och är så glad att jag fått med mig danska Ann Sofie på detta lilla äventyr. Man får 3 Credits per weekend och jag behöver 6 credits innan året är slut så jag kommer ro detta i hamn utan problem. Så himla skönt att veta att det löser sig.

Annars vankas det ju somsagt helg ja. Ska bli otroligt skönt med lite ledigt. Nästa vecka börjar skolan så då börjar rutinerna komma tillbaks. Ska bli skönt att få lite mer ordning på sitt liv. haha! Nu sitter jag här och lyssnar på Beyoncé och njuter av att barnen fortfarande ligger och sover! Wiie :D

Om lite drygt 1 vecka kommer jag få träffa min familj igen. De kommer vara här i cirka en vecka så jag kommer få träffa dem en del. Ska bli gött!

RSS 2.0