Ledig

Idag är jag ledig! Den här veckan har verkligen gått sjukt fort och jag har redan varit i USA i nästan 2 veckor. Helt galet verkligen, i den här takten så kommer året passera som Usain Bolt på 100 metersloppet - FORT!

Dagen inleddes med att gå på pojkarnas baseballmatch. De vann - igen! Sedan åkte vi hem för att säga hejdå till Ginger som åkte hem till Brasilien idag. Till och med jag, som bara känt henne i en vecka, grät nästan. Kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste ha varit för henne. Har man spenderat 1 år och 9 månader med en familj och sedan måste lämna dem så lär det svida lite.

Efter att Ginger åkt skulle familjen på någon typ av släktmiddag eller något, så då passade jag på att stanna hemma och ha lite ME-time. Tror dock aldrig att jag har varit med om ett mer schizofrent väder. Förra helgen och början av veckan, var det "linne och shorts väder", nu sitter jag med långärmad tröja, jeans, raggsockar och fryser ihjäl. Var tvungen att ligga under mitt täcke idag för det var så kallt. Usch, hoppas på värme till veckan och att "the poolguy" kommer och öppnar poolen.

I morgon ska jag antagligen äta ute någonstans med Chanelle :) Ska bli otroligt kul att träffas och prata om veckan som varit och om hur livet är allmänt i det nya landet.

Saknar er där hemma, ha det bra tills vi hörs igen <3

Bröllopsyra

Japp, idag var det dags då. William och Kates bröllop. Hade planerat att gå upp runt 5AM i morse och kolla men jag var så sjukt trött så jag bestämde mig för att skjuta på det en timme :P Gick upp runt 6.10 och missade precis - I DO!
Jaja, vad gör man?? :P

Barnen är på skolan hela dagen idag, till 2.30PM i alla fall. Jag och Ginger ska till ett köpcenter i Cherry Hill idag och shoppa lite. Inte så mycket dock för jag har nog redan fyllt min shoppingkvot för veckan egentligen. Men det är mest för att jag ska få se hur jag kör dit :P

Är så otroligt glad att Ginger har varit heär den här veckan. Vad hade jag gjort utan henne?? Hon har verkligen varit jättesnäll och hjälpsam. I morgon åker hon hem och då är jag on my own... Vi får se hur dette ska gå :P

Ikväll är det träff med de andra aupairerna i området. Förhoppnignsvis träffar jag någon jag kan umgås med på fritiden :) Jag har ju redan träffat Chanelle som bodde på samma rum som jag och hon är verkligen jättesnäll! Så det här året ska nog bli kul, det tror jag verkligen :D Dessutom var det en fågel som viskade i mitt öra att Magda kanske kommer uppöver till NJ i Maj :) Jippi! Saknar henne jättemycket men Skype funkar ju faktiskt riktigt bra :D


Jag och min älskade Magd

Bilkörning

Idag har det varit sjukt mycket körning fram och tillbaks och hit och dit. Barnen slutade klockan 12 idag men eftermiddagen och kvällen var fullspäckad av diverse aktiviteter såsom, friidrott, gymnastik och lektioner i kyrkan. Har kört lite grand själv under dagen dessutom, utan min egen personliga "levande GPS" Ginger :P Lyckades ta mig till ställena jag behövde och i tid dessutom! Bettan är nöjd och säger godnatt för den här dagen. I morrn ska pojkarna till frisören så blir en del körning då också!
Hörs i morrn!

Att laga mat i USA

Ja som rubriken lyder - Att laga mat i USA! Det är inte direkt en vetenskap. Idag till exempel skulle vi göra muffins, tillsätt 1 ägg (som förövrigt kan köpas på vad som kan liknas vid en "gräddförpackning"), och lite vatten och blanda i färdiggjort pulver och skjuts in i ugnen - inte direkt hjärnfysik :P

Till middag skulle jag göra "chicken cordon bleu" med "wild rice" och "canned peas". Kyckling färdigfryst - bara att lägga i ugnen. Riset - Koka upp vatten och margarin, lägg i det specialgjorda riset(färdigportionerat) och häll i den färdiggjorda kryddan, låt koka. Ärtorna - öppna konservburken, häll i tallrik och ställ in i mikron. Klart och betalt middagen är serverad!! Ingenting görs från scratch här. Allt är gjort för att förenkla vardagen så mycket som möjligt.

Det här fenomenet gäller inte bara maten utan i princip allt. Bankerna har så kallade "drive-thru's" - du åker bara igenom med bilen ungefär som på mcdonalds och fixar ditt bankärende på så vis. Apoteket har "drive-thru"-service - du åker fram till en lucka säger vad du vill ha och vips så är du färdig. Verkar som att hela den amerikanska miljön är anpassad för den late och den stressade :P

Detta var bara lite tankar från mitt lilla rum i USA. Nu ska jag med Ginger och träffa några andra aupairer och äta glass, kul att träffa lite folk äntligen :P

Over and out!



Drive-thru pharmacy service

Första dagen på jobbet!

Idag var det dags för första dagen på jobbet då! Upp klockan 6.15 och börja göra i ordning för frukost. Väcka barnen vid 6.30. Låta dem äta, och under tiden de gör det, packar jag deras lunch. Klockan 7.24 går de ut till skolbussen och jag fortsätter dagen med att byta sängkläder på alla 4 sängarna! Sen är det tvätt som gäller typ hela dagen :P

2 av barnen kommer hem klockan 14.30, och 2 av de har friidrott efter skolan. Klockan 4 ska de 2 sistnämnda hämtas upp. Vi far sedan direkt vidare till baseballträning, hem och äta middag, iväg till balletten och direkt iväg och hämta på baseballträning och på vägen tillbaks tar vi med ballettdansösen hem och dagen är över.

Idag var det dock baseballmatch på det hela så vi stannade kvar och kollade på den! Efter det här året kommer jag vara en riktig hejare på den där sporten, åtminstone en hejare på reglerna!

By the way så körde jag bil för första gången sen jag kom hit! Det gick bra och ingen kom till skada! Lite krångligt med alla nya skyltar och liknande men jag ska ju ändå ta körkortet så antar att jag får lära mig bättre om ett tag :P

Nu är det dags för lite sömn för i morrn är det dags för en ny dag som inkluderar lite SHOPPING :D


Middagen är serverad


Baseballmatch

Sommarvärme

Okej, så kommer ni ihåg att jag skrev igår att det var rätt kallt här? Stryk det! Idag var det typ 25 grader och stekande solksken! Jag brände mig till och med lite grand när vi var ute och spelade basket! Förhoppningsvis öppnar dem polen nästa vecka så vi kan svalka oss mellan varven. Nu var man liksom tvungen att gå in ibland för att svalka av sig lite! Vilken skillnad mellan dagarna alltså, igår satt jag på mitt rum under ett täcke och skypade och idag var jag ute i shorts och linne och lekte.

På eftermiddagen kom släkten och vi åt en jättegod påskmiddag tillsammans, bestående av, potatisgratäng, skinka, någon sorts "pineapple-stuffing" och massa annat gott :) Släkten var jättetrevliga och snälla och jag är säker på att jag kommer se mycket av dem under året för de bor alldeles i närheten.

Nu ska jag bara ta det lugnt och slappa för i morgon börjar jobbveckan for real. Ska bli spännande :)


Är fortfarande i ett smärre chocktillstånd efter att ha sett familjens bilar (det finns ännu en i garaget)

Påskägg

Idag har vi varit ute på "stan" och handlat mat och diverse annat smått och gott. När vi kom hem fick jag tillfälle att skypa lite folk och det var gött att höra att Sverige är sig likt :D Våren smyger runt hörnet och solen kikar fram. Här är det rätt kallt fortfarande. MEn när solen kommer fram steker det på rätt gött!

På kvällen var vi på påskmässa i kyrkan. Den varade i 2 timmar och 20 minuter. Sjukt lång och vet inte riktigt om jag tyckte den var så bra, men det kändes skönt att vara tillbaks i en kyrka igen åtminstone.

När vi kom hem så färgade vi påskägg! Riktigt annorlunda men väldigt roligt. Man fyller upp koppar med vinäger och en liten speciell färgtablett och späder ut med vatten när den löst sig. Sen är det bar att doppa ägget i. Man kan göra mönster med en krita innan man doppar den, så fäster inte färgen där man ritat. Barnen tyckte det var superkul och det hela ledde till en riktigt kul kväll.


Påskäggen på tork


Nu ska jag strax lägga mig för är ganska sliten efter en dag som gått i ett typ. Hoppas ni får en fin söndag med mycket god mat och härlig tid med familjen :)

Aupair Academy

Tänkte bara ta tillfället i akt och berätta lite om "skolveckan" som varit. Låt oss börja med flygresan över till landet i väst. Flyget gick 7.40 från Gardermoen så vi for hemifrån redan klockan 2 på morgonen. Väl framme på flygplatsen passade vi på att ta ett litet familjefoto (saknade brorsan dock men vad gör man!?)


Mamma, Pappa och jag :)

Efter ett sorgligt farväl så var jag och Magdalena - on our own! Tur vi hade varandra annars vet jag inte redigt hur det hade gått. Flygresan till München tog cirka 2 timmar och jag och Magd sov i princip hela turen (missade frukosten:P).

Väl framme i München så hade vi 5.5 timmar att slå ihjäl så vi bestämde oss för att läsa lite aupairhandbok och sen äta. Vad åt vi? MOZARELLAPIZZA<3


Magda och den goda pizzan

Planet lämnade Münchens flygplats typ runt 1530. Flygresan var lång men vi kom fram till sist. I väntan på den kommande minibussen som skulle köra oss till hotellet träffade vi Ida som också var från Sverige. Hon ska vara aupair i Pittsburgh så hon är inte är allt för långt bort ändå :D

När vi kom till hotellet var klockan runt halv 9 lokal tid så vi fick i oss lite lätt mat och efter det - straight to bed :P

DAG 2

Vaknade klockan 6.00, upp och duscha och äta frukost. Lektionerna började 8.00 så hade liksom inte riktigt hunnit sova ut. Trots tröttheten så drog lektionerna igång. Vet inte riktigt hur värdefulla jag tyckte de var men ändå.
Efter lektionerna så var det dags för guidad tur genom NYC :D Trist väder men det gick an ändå ;) Enda jag kände kunde ha vart bättre var chauffören. Han körde som om vi hade ett flyg vi var tvungna att hinna till. ECO-driving?? Nja kanske inte. PLANERAD KÖRNING?? Nja kanske inte. Gaspedalen ner i bott - bråbroms - gasen i bott- yeah that's more like it = Jag blev riktigt illamående.. Första delen av turen var HEMSK. Men efter första stopper vilket var efter ca 1.5-2 timmar kändes det iaf lite bättre.

Höjdpunkten på turen var som sist gång jag var i NY - TIMES SQUARE. Lika fascinerande då som nu! Sjukt mycket folk, sjukt mkt ljus och jag vet inte allt. Slänger upp en bild på oss tre svenskor på times square.

När vi kom tillbaka till hotellet blev det rakt i säng och upp igen 6.00 dagen efter!

DAG 3

Lektionerna började klockan 8 som vanligt och efter lunch var det dags för the most important stuff - CPR och FIRST AID :) Det var det bästa vi fick lära oss på hela veckan! Verkligen! När klockan blev 5 slutade skolan och det var dags för - SHOPPING.

Jag, Magd och Chanelle (från Sydafrika och bor numera 20 minuter från mig) åkte till Westfield Shopping Mall. Sjuukligt stort och riktigt kul shopping. Köpte två superfinalinnen och lite presentpapper till mina svenska presenter.

När vi kom tillbaks till hotellet packade vi och kollade lite tv innan det var dags för sängen.

DAG 4

Upp igen klockan 6, ner och äta frukost sen checka ut från rummet. Lektioner till 11, följt av lunch och sen DEPARTURE. Magda var en av de första som skulle åka och säga hejdå till henne var nästan det värsta so far. Gråtkalas deluxe, kommer sakna henne sjukt mycket men jag menar - it's a 2 hour flight to Florida :) Så tro mig Magd - så lätt blir du inte av med mig :P Ja resten vet ni ju redan eftersom jag skrev lite andra blogginlägg igår om den dagen :) Så därför tänkte jag som avslutning på detta blogginlägg bjuda på lite bilder från veckan :)


Jag på Times Square


Tre B-rudar i bussen till NYC


Jag + Magd + Brooklyn Bridge = Sant


Aupingo (Aupairbingo)


Jag och Chanelle

Ha det bäst allesammans tills vi hörs igen :)


110422 - Träffa familjen

Ja, nu har jag lite mer tid att berätta om hur första mötet gick. Mamman hamnade i trafikkö i typ 1.5 timme så hon blev sen, men lyckligtvis så var hon inte den enda. Det var riktigt många andra tjejer vars mammor blev sena också. Men när hon väl kom så var hon hur trevlig och gullig som helst och verkligen allt jag hoppats på.

Vi hade en cirka 1.5 timmars biltur framför oss. Mamman är verkligen jättehärlig och vi kommer riktigt bra överens. Pratade om allt mellan himmel och jord, mycket tv-serier och filmer. Berättade mycket om Sverige och hon om deras tidigare au-pairer och så.

Iallafall så kom vi hem strax innan 8 till familjen. Barnen var hur trevliga och söta som helst. Han minsta, RIKTIG ENERGIKNIPPE!! det är så roligt för han och jag har så  mycket gemensamt, som filmer vi gillar, MJÖLK, allergier osv. Han tyckte det var väldigt roligt iaf :)
Michael, Matthew och Sarah är alla tre underbara och energiska. Alla pratar mycket och ingen av de är särskilt blyga :P Underbar familj verkligen, det enda jag kan säga!! Pappa, Mike, var på affärsresa så han kommer hem någon gång inatt så får väl träffa honom till morgonen :)

OCH!!! VÄNTA TILLS Ni HÖR DET HÄR!! De har 5 bilar: 1 Gul Hummer, Svart Escalade (eller hur man nu säger), 1 Svart land Rover(eller range rover, osäkert), 1 porsche och 1 chevrolet suburban(den jag ska köra)!! Hur sjukt är det!?!?! 5 bilar och i familjen är det 2+aupairen som får köra.. SJUUUKT!!

Hursomhelst så var jag riktigt trött efter kvällen och somnade typ bums när jag hade lagt mig. Väl i sängns sov jag hela natten och vaknade inte förs på morgonen när jag skulle gå upp :)

Idag har vi än så länge ätit frukost och spelat lite tv-spel och så. Nick ska förklara lite baseballgrejer för mig sne när jag är färdig med mitt mejlande, så det ser jag framemot.

Hoppas ni har det riktigt bra i Sverige utan mig! Har förstått på facebook att det är relativtt varmt hemma :)

Gör ett till blogginlägg om skolveckan alldeles strax  :) Lägger in lite bilder på mitt nya rum :) I love it <3


Från dörren och in


Från sängen ut mot dörren(som jag förövrigt älskar)

Första mötet :D

Först av allt så vill jag ursäkta för fruktansvärt dålig uppdatering men det har varit så hektiskt här. DEt händer så otroligt mycket och det är alltid något på gång. Men allt är bra med mig. I'm having the time of my life :)

Men nu är det snart dags! Magda har precis lämnat hotellet och är påväg mot Florida :( Gråtkalas när hon skulle åka jag tror... Usch det var inte jättekul men nu ser jag framemot att träffa min host family istället. Mamman kommer och hämtar mig om cirka 3 timmar... Ojojoj vad jag längtar! Det ska bli så fruktansvärt spännande och jag är sjukt förväntansfull! Lite lång väntan dock men som tur är så har jag andra aupairer här att umgås med under tiden :)

Jag kommer göra ett, mer informativt, blogginlägg någon gång under helgen, med lite bilder och så vidare, så håll utkik :)

Ha det bäst tills vi hörs igen <3




110418

Ligger nu på hotellrummet efter en otroligt lång resedag. Ett bättre blogginlägg kommer men ville bara göra en snabbuppdatering nu så här på kvällskvisten. I morgon ska vi upp klockan 6 för att påbörja första "skoldagen". Kommer kännas konstigt att gå tillbaks till skolbänken igen men nu är det ju en helt annan grej i för sig.

Sover i samma rum som två andra tjejer. En från Colombia och en annan från Sydafrika. Inte hunnit prata så mycket med dem än eftersom vi alla anlände på olika tider och de hade lagt sig när jag kom tillbaks efter kvällsmaten :P

Jaja, ny dag i morgon med nya äventyr. Vet bland annat att det vankas en kvällstur till New York City. Inte varje dag det sker ;)

Sov så gott allesammans så hörs vi! <3

14 April - Packning

Nu är vi inne på sista veckan innan avfärd!! Galet, det händer så mycket och det är så mycket man vill hinna med innan, så resfebern har inte riktigt slagit in. Men nu börjar själva packningen och jag tror att det kommer sjunka in när jag är "klar"(om jag nu någonsin kan känna mig klar). I övrigt har det varit en ganska händelserik vecka. Har verkligen försökt att umgås med mina vänner så mycket som möjligt och verkligen utnyttja varje minut och njuta den sista tiden.

Idag har jag vart i Årjäng och ätit lunch med Magda och Kenny. De senaste veckorna har det blivit till lite utav en tradition. Så nu var det dags för sista lunchen innan USA.

Måndag var jag på körövningen på kvällen och sa hejdå till alla underbara människor. Skulle egentligen ha varit med på konserten den 21 april men så blev ju avresedatumet readan 18 April. Så jag önskar verkligen Real Gospel all lycka till med konserten och kan säga att det låter riktigt bra. Så om du läser det här och inte vet vad du ska göra på skärtorsdagen så rekommenderar jag Frank Ådahl och Real Gospels konsert!

Tisdag så åkte jag till Arvika för att hälsa på min underbara vän Matilda. Vi lagade en riktig gourmetmiddag och åt chokladfondue till efterrätt. Hann även med en "långpromenad" till Coop och kollade utbudet av dansbandskivor(rätt bra utbud för den som undrade). Livet är allt bra gött ibland. Kommer sakna henne så fruktansvärt mycket men förhoppningsvis så kommer hon någon gång under året och hälsar på!


Matilda och delar av gourmetmiddagen <3

Igår tog jag och Magd oss en tur till Oslo på kvällen. Fruktansvärt smidigt att ta sig både dit och hem. Frågan man ställer sig är: Varför har vi inte gjort så förr? Kvällen spenderade vi hos Sandra, Julia och Jojo. Även Alex och My var där! Vi lagade tacos tillsammans och åt chokladmousse till efterrätt. Summering, en himla mysig kväll. Kändes skönt att få träffa de en gång till innan vi åker :D

I helgen som var hade jag finbesök ända från Halmstad. Min kära vän Annie var här och hälsade på! Helgens låt blev Dancing in the moonlight - E.M.D. Den spelades ganska frekvent hela helgen! Om allt går som det ska kommer Annie över till USA någon gång under året. Har en känsla av att det kommer bli mycket shopping och möjligtvis någon musikal! Det enda jag kan säga är lovely :D



Jag och Annie <3


Vi hade även avskedsmiddag tillsammans på lördag kväll, jag och Magd. Vi bjöd på varm smörgåstårta och tårta. Tack alla som kom. Det enda jag kan säga är: För den som inte har möjlighet att komma och hälsa på så ses vi igen till våren <3


Magda provsmakar maten(fetaosten åtminstone)

Nu ska jag sätta igång med packningen, på allvar(har försökt i ett par dagar nu)! Under själva processen så ser rummet ut som ett bombnedslag, men vad gör väl det om 100 år?!?!


Torsdag 7 April

Har precis kommit hem från ett dygn på resande fot. Som jag skrev så började resan 00.50 från Årjängs busstation - Swebus till Stockholm. Det var inte den mest behagliga bussresan i mitt liv om jag säger så. Första bussens vindrutetorkare pajade strax innan Karlstad så där blev det byte till en ny buss. Oturligt nog så var den här bussen kallare än den andra så frusen blev man. Busschauffören verkade ha problem med innebelysningen i bussen så helt plötsligt stod den på för fullt och tröttheten kändes som bortblåst.

Lyckligtvis så somnade jag till sist och sov, av och till, fram till 5.30 ungefär. Framme i huvudstaden runt klockan 6.30 och då började jakten på buss 69 mot kaknästornet. Efter lite guidning från en trevlig tjej på pressbyrån lyckades vi hitta hållplatsen och hoppade på bussen. 7.10 klev vi av vid ambassaderna och den första, och givetvis den mest bevakade, vi ser är förstås Amerikanska ambassaden.

Vi följer efter några upp till entrén där vi blir informerade om att de inte öppnar förs 7.30. Jag och Magda beger oss därför ut på en liten morgonpromenad i duggregnet och utforskar platsen. Hoppet var att finna ett fik eller något ställe som kunde förse oss med någon slags mat. Tror ni det fanns något i närheten? Svaret var: NEJ! Så vi återvänder till ambassaden och vid halv 8 öppnar de och säkerhetskontrollen börjar. Vi var livrädda att vi inte skulle bli insläppta med alla våra saker, smink, tandborste, almanackor, mobiler osv, men det var inga som helst problem. Det enda var att de behöll all elektronik hos sig tills vi var klara inne på ambassaden.

Vi går därefter in på ambassaden och får vänta ett bra tag. Visa fram våra papper, vänta 1 timme till och sedan till sist fram till ett litet bås där man "intervjuas" i 2 minuter. Frågor som: Varför vill du till USA? Vad heter din värdfamilj? Hur många barn har de och hur gamla är dem? När jag svarat på dessa stämplade hon pappret och visumet var fixat :D

Klockan hade nu dragit sig så långt som till 9.10 ungefär. Vårt tåg skulle gå hem klockan 15.29 så nu hade vi en heldag i Stockholm att se framemot. Vilket vi inte gjorde tyvärr. Vi var slitna, hungriga och trötta efter nattbussen och vårt enda krav var att få i oss någon mat så fort som möjligt.

Dagen fortlöpte och efter en minst sagt händelserik dag med lite shopping och fika på Wayne's "med" Mattias och Danny ur E.M.D hade klockan äntligen blivit 15.29 och vi satt på tåget hem :) Vi rullade cirka 100meter och tåget tvärnitar. STRÖMAVBROTT på hela Stockholms Central. Vi blir ståendes i 45 minuter men lyckas till sist ta oss därifrån. Efter en lång tågresa till Karlstad strandade vi på Donken i väntan på bussen hem till Årjäng.

Framme i Årjäng cirka 22.00, därefter satte vi oss i bilen och durade hemöver. Nu ligger jag och kollar på Solsidan och kollar Facebook - Livet är gött! Ska bli otroligt skönt att få sova i en riktig säng i natt i stället för i ett litet bussäte.

Godnatt på er :)


Onsdag 6 April

Ja, så var det dags för mig också att skaffa blogg. Aldrig trodde jag att den dagen skulle komma men vad gör man? Om jag lyckas hålla igång det här så kommer det ju inte bara vara ett sätt för er att följa mig utan även ett sätt för mig att kolla tillbaks på mitt år och minnas alla stunder (roliga och mindre roliga).

Just nu sitter jag hemma hos Magd och väntar på att vi ska fara in till Årjäng där en 6 timmar lång bussresa väntar. Vart ska vi? Jo vi ska till Stockholm på visumintervju. Förhoppningsvis blir vi godkända utan större problem. I värsta fall så blir jag nekad visum och då får jag väl ringa upp ICA igen och höra om jag får komma tillbaks :D Men vi håller tummarna för att det går vägen!

Nu ska jag gå ner och äta en macka innan vi beger oss. Berättar mer i morrn oom hur dagen har gått.

Wish me luck :D

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0