New Jersey Housewife

Måste berätta vad jag och Anna gjorde igår. Som vanligt for vi till gymmet och gick på ett pass vid 9.30. På schemat stod Piloxing och det är det bästa passet de har. Förutom lördags-zumban. Roligaste med Piloxingen är att under avslappningen så pratas det svenska i låten. Dessutom står det "Instruktör" på ryggen på hon som lär ut. Hm, måhända Piloxingen startade i Sverige?! Kul i alla fall :)

Hursomhelst, det var inte det jag skulle snöa in mig på. Det som då skapar rubriken är att efter passet kommer receptionisten in och nämner att dehar rabatterat priset på 25 minuters massage bara idag. Hm, jag och Anna tänker att vi kan ju se vad de har att erbjuda. Går till massagerummet och det slutar med att vi bokar en "couples-massage - swedish type" 50-minuter för 48 dollar. Jorasatte! Tämligen värt skulle jag säga. Så en timme senare låg vi där på varsin bänk och fick en himmelskt skön massage.

Kommer hem och äter lite lunch och tar en lång varm dusch. Konstaterar att lyxlivet man lever här en dag kommer ta slut och att det kommer bli en rejäl "back to reality"-chock. Ja, New Jersey Housewife ett tag till i allafall :D


I stil med det här var det igår, livet leker :)

Dagarna sedan DC

Ja, det är inte så mycket att säga om dagarna som varit de senaste. Vaknar vid 6, går upp strax innan halv 7 och väcker barnen. Ser till att de äter frukost och packar lunch åt alla fyra. När de gett sig iväg, strax innan halv 8, sätter jag igång en maskin med tvätt. Efter det brukar jag ägna mig åt internet och allt kul som finns där :P

Sedan har det brukat bli gymmet runt 9.30 och något pass som känns lockande för dagen. Hänger med Anna där och drar ofta en lunch ute någonstans eller hemma hos mig efteråt. Sedan är det bara att infinna sig i hemmet strax innan halv 3 då barnen kommer hem.
Eftermiddagarna ser olika ut för varje dag men det är som regel så fullspäckat schema att vi ibland måste äta middagen i bilen på någon parkering för att det inte finns tid att äta hemma. Galet stressigt var det ja;)
Sen på kvällarna när jag väl blir ledig så kör jag antingen en tidig kväll i säng runt 21.30 eller så blir det ut och träffa tjejerna någonstans på vischan.
Kan ju berätta att dagen efter mitt halvårsjubileum så försov jag mig. Av någon anledning ringde inte klockan. PANIK!! Inombords skrattade jag lite och tänkte. 6 månader av gott uppförande och nu går det utför. Hehe! Nej då men det kändes nästan lite så när jag vaknade ochsåg att klockan var 30 minuter mer än den skulle ;) Som tur var skrattade bara min värdmamma åt det när jag kom upp. Så ingen större skada skede här inte. OCHNnu kör jag på dubbelt alarm på morgonen för att vara extra säker.. Man vet aldrig när det händer något oförutsett ;)
Om 6 månader brudar :D

Washington D.C - part 2

Söndagmorgon, planen var att gå upp runt 8 och kunna slappa lite innan frukosten. Resultatet blev upp strax innan 9 och stressa ner till frukosten. Frukosten som i och för sig var helt gudomlig så vi kunde njuta riktigt väl nere. Alltså n riktig sån där klassisk hotellfrukost som man alltid drömmer om de där mornarna magen skriker och man bara inte orkar lyfta sig ur sängen för att det är för kallt utanför täcket, en sån fick vi avnjuta den här morgonen!

Efter frukosten gick vi tillbaks till rummet, duschade, gjorde oss fina och packade väskorna och begav oss ut i staden igen. Fick lov att dumpa väskorna på hotellet under dagen tills vi skulle hem igen. Himla tur var ju det för annars vet jag 2 tjejer som hade fått placerat sig på närmsta fik för resten av dagen för väskorna vägde extremt mycket. Hursomhelst så vevade vi in en taxi, graciöst som alltid, och hoppade in och styrde mot Georgetown. Vi hade ju kollat in shoppingutbudet i den här delen av stan redan föregående dag och nu var det dags att ge det en riktig chans.

Vädret var superfint och temperaturen sådär go och behaglig. Omårdet kändes lite som den gamla delen av D.C med de stora märkena i små butiker till höger och vänster. Blev några inköp även denna gång såklart men inte allt för mycket i alla fall. Hann även med en glass på Ben n' Jerry's mellan butikerna. Ja, en riktigslapparsöndag i hufvudstaden var det minsann. Både jag och Anna hade ju ganksa tidigt avskrivit allt vad museum hette så vi kunde fullt fokusera på shoppingen, smart drag där kände vi ;)

När klockan närmade sig 3-,4-tiden så satte vi oss än en gång i en taxi men denna gång tillbaks till hotellet för att påbörja vår resa hemåt. Ett depåstopp på Starbucks för att fylla på bränsle och en svårfångad taxi senare så var vi framme på busshållplatsen och befann oss i kön till Philly. 2 Nöjda svenska flickor satte sig sedan i en DUBBELDÄCKARBUSS och njöt av gratis WiFi hela vägen hem.... ELLER?! Nej juste, det var ju dit vi aldrig kom. Bussen hostade till cirka 400 meter från stationen i Philly och det blir totalstopp liksom 1 kvarter från det riktiga stoppet. Busschauffören får inte upp dörrarna på bussen och man hör liksom hans panik när han pratar med ledningen på telefonen. Inte för att det var någon fara med oss men för att han var väl rädd att vi passagerare skulle halshugga honom om han inte släppte ut oss snarast. Stackarn fick tillsist upp dörrarna och vi alla bokstavligt talat vällde ut ur bussen där det då stod säkert 20 taxiar och väntade på att få plocka upp oss.

Jag och Anna börjar gå neröver i raddan med bilar för de chaufförerna främst var så läskiga (!?). Stod utanför bilarna och i princip försökte tvinga in folk i bilarna som om det vore den sista taxituren de någonsin fick köra. Nej jag och Anna gick till någonstans i mitten av ledet och satte oss hastigt i en taxibil varpå alla andra chaufförer framför honom blir skitsura och bara: "NOOOO! Don't take his cab, come with me instead!!!". Hehehe, nej då, lättfångade var vi inte. Slutade med att vår taxichaufför fick köra upp på trottoaren för att ta sig ut från havet av bilar. Efter en guidad taxifärd(av oss turister) hem fick vi betala totalt 75 dollar för hela paketet. Gubben vart irriterad när vi inte betala cash OCH dessutom klämmer han ur sig att han måste få 5 dollar i cash till bron tillbaka. Men tack så hjärtligt för att du berättade det innan - NOT! jaja, hemma var vi i alla fall och vi gjorde ett depåstopp i Annas rum innan det bar iväg vidare hem till mig. Efter en lång dag med mycket resande var det skönt att komma hem och ladda upp för en ny vecka fullspäckad av träning. Ja, nu har vi riktigt kommit igång ska ni veta :)


Ett av de lyxigaste provrummen jag sett - på Juicy Couture

Hilton Hotel, tack för den här gången :)

Busskön OCH våra väskor och påsar.....

Washington D.C - part 1

Helgen som var spenderades i D.C med Anna. Man skulle kunna säga att resan började redan fredag kväll. Anna hämtade upp mig strax efter 9 och därefter for vi raka vägen till bion. Hade ju fått gratisbiljetter en tidigare gång, på grund av krångel, som vi var tvungna att använda. Vi gick och såg på den nya filmatiseringen av "Footloose". Måste säga att den faktiskt var riktigt bra. Positivt överraskad vill jag lova. Känns som att re-makes ofta blir dåliga och uttjatade men den här var somsagt inte det.

Hursomhaver så slutade filmen inte förs klockan 00.30 så jag och Anna kom hem runt 01.00 och beställde därefter taxi till följande morgon klockan 5.30. Trötta som få efter endast 3 timmars sömn satte vi oss i taxin på morgonen. Taxi hela vägen in till Philly och sen vidare till DC med buss väldigt lättvindigt. Väl framme i DC kunde vi efter en lång promenad äntligen checka in på hotellet redan vid 12. Kommer in i rummet och inser att det är värsta lyxsviten vi bokat. Japp, 900 spänn per person och det inkluderar frukost. Så himla värt verkligen. Börjar med en dusch var och en ansiktsmask på det för att sedan piffa till oss och ge oss ut och göra gatorna farliga.













Vi satsar på en hop on-hop off buss, som visade sig vara riktigt kass. Inte alls New York-klass på turen. Värt att nämnas var att vi MISSADE stoppet för Vita Huset.!?! Hur är det möjligt? Man är i Washington vars största sevärdhet är Presidentens hus och så säger inte den inspelade guide-rösten ett skvatt om det när man passerar!? Helt otroligt kände vi, men inte nere för det.

Hoppar istället av nere i hamnen och sätter oss på en uteservering och avnjuter en god lunch. Under lunchen hinner vi även med att skypa med mor och far och Annas bror. Bara för att visa hur gött vi hade det i 20-graders värme och stekande solsken på bryggan. Satt i linne och gassade så det skrek om det. Otroligt skönt att få avnjuta en sista måltid utomhus för året. Och så var det mitten av Oktober. Så himla konstigt men skönt.





Efter lunchen gick vi upp i Georgetown och kollade in lite affärer, blev såklart ett stopp på Urban Outfitters <3 Älskert mer än något annat här i USA. Okej, H&M kanske är liiiite bättre för det är lite billigare men annars ligger de bra lika alltså. Efter en stunds runtstrosande beslöt vi oss för att "fånga" en taxi till Vita huset. 12 dollar senare släpps vi av. Vi bara:"Ööööh, vart är det sa du?" Varpå han pekar och bara: "Där!" och kollar dumt på oss. VILKEN BESVIKELSE!! et är nog det enda jag kan säga. Huset var ju inte stort alls ju. Okej, stort är klart att det är. Men med tanke på amerikansk standard och att det är självaste presidentens bostad så vart jag riktigt besviken. Jaja, ett par bilder och en protest senare vandrade vi neröver mot Washington Monumentet.





Här hade jag och Anna en photoshoot på cirka 1 timme. Var ju tvungna att komponera de grymmaste bilderna ni kan tänka er. Kommer lite exempel på dem här:





Efter vårt fotande vart vi lite hungriga och satte oss därefter på en uteservering klockan 19 på kvällen och käkade lyxig 3-rätters middag. Dyrt men gott, var det inte så Simba sa? Eller var det Slemmigt men mättande? Oklart, men har ju i princip samma betydelse.....

Ett litet hastigt besök till ett stängt shoppingmall och en lite småläskig subway-tur senare landade två trötta svenska flickor på hotellrummet. Vi tog oss en dusch, gick ner till affären och köpte lite frukt och gick tillbaks till rummet och kollade tv och somnade ändå relativt tidigt. Lördagen var förbi!





Fortsättning följer...

6 månader - halva vägen gjord!

Har idag varit i USA i exakt 6 månader. På de 6 månaderna har jag varit i New Jersey, New York, Vermont, Delaware, Florida, Maryland och Virginia. Vissa av staterna kanske lite längre än andra men ändå, 7 av 50 på 6 månader känns ändå helt okej. 6 månader sätter liksom startskottet för nedräkningen. Nu tippade min dagräknare över. Har varit i USA i 183 dagar och har 182 dagar kvar. Ja, vad kan jag säga?! STRESS!!! Det är så mycket man vill hinna med och göra innan man åker hem och faktiskt så lite tid kvar.

Det som kommer framöver är i princip:

- College
- New York
- Besök från Matilda
- Halloween
- Jul
- Nyår
- Sofia kommer
- Mor och far kommer igen
- Mor och moster kommer
- Skidsemester till Vail, Colorado med värdfamiljen


Finns tankar kring resor till städer som:
- Chicago
- Boston
- Baltimore


Ja, allt utan innbördes ordning. Men som ni förstår så är det galet mycket som ska hinnas med.

Sen är det ju även en resmånad efter att året är slut som man får utnyttja. Planen då är The West Coast med Ida :D
Ser fram emot det här sista halvåret nu och det kommer bli awesome.

Inlägg om Washington-helgen kommer komma i dagarna. Beror lite på när jag får tummen ur att skriva.
Ha det gött Sverige så se vi snart igen <3


6 månader sedan på dagen <3

Största äventyret sen jag kom hit väntar

Nu är det snart dags. I morrn bitti åker jag och Anna till Washington DC. Det känns så otroligt kul och spännande. Vi ska bo en natt på hotell och Vita Huset, Lincoln Memorial, Washington monument och alla andra muséer står på listan. Så klart tänker vi klämma in "lite" shopping i det hela också. ÅÅÅÅÅÅÅHHHH, det ska bli så himla kul och det känns verkligen som största äventyret sedan jag kom hit!

Hur tar vi oss dit nu då? Jo, vi tar taxi från Anna till tåget. Tåg till Philly, buss vidare från Philly till DC. Otroligt lättvindigt måste jag ändå erkänna. Förhoppningsvis såpass lättvindigt att vi bestämmer oss för att göra om det igen innan mitt år här är slut. Börjar kännas hela tiden mer och mer att det har gått halva snart. Kan inte sluta prata om det, för jag är verkligen helt i extas över att jag har klarat det här i 6 månader helt på egen hand. Wooohooo!

Just nu sitter jag och lyssnar på soundtracket till Pretty Woman: "He Sleeps". Det är så vackert att jag fäller ett par tårar. Älskar pianomusik <3 Den som känner mig visste redan det här, men ville bara förmedla att det inte har förändrats på de här 6 månaderna och det kommer det heller inte göra. Är en sucker för piano och så är det bara :P haha!


Älskar filmen - 4 gånger på 2 dagar <3

Jag vann

Har börjat spela NHL med Nick på dagarna. Han ville först inte spela med mig i risk för att jag skulle va superdålig. Men jag övertalade honom om att efter ett par gånger skulle jag inte va så dålig längre. Okej sa han, jag spelar väl med dig då.

Jag spelar något febrilt när jag väl spelar kan jag säga. Mina tummar går på joystickarna som bara den. Får nästan kramp innan matchen är slut. Till och med så illa att Nick vid ett tillfälle sa till mig: "Hey, thumbgirl how's it going over there?" haha! Sötnosen min :)

Hursomhelst så spelade vi igår en match när de andra pluggade med mamma Stephanie. Det vill sig så illa att det står 5-1 i slutet av andra perioden. Nick bestämmer sig då för att han vill ha en straffläggning i slutet istället för att bara vinna sådär. Han tar ut sin målvakt och bokstavligt talat leker med mig på planen. Jag lyckas peta in ett par mål, han med. Även ett par medvetna självmål. Slutställningen blev 8-8 efter förlängningen. Jaha tänkte jag, då blev det straffar. Som tur var hade ju jag Henrik Lundqvist i målet så var ganska safe där. Tyvärr hade ju han en superbra i målet också så det vart lika svårt för mig att sätta den. Tror vi båda la cirka 30 straffar var innan jag tillsist petar in ett mål och VINNER matchen. Alltså om ni sett Nick's förvånade min då hade ni skrattat. Det första han säger är: "Rematch?" Varpå jag svarar nöjt: "No, I think I will let you sleep on this loss a night and think about how great I am" Haha! Så antar att det blir revansch ikväll....


My little "cereal-monster"

Misslyckad träning

Hade idag som plan att gå på Hiphop-passet som var klockan 10.30. Kommer dit strax innan efter att ha slappat lite hemma innan. Vad händer? Jo instruktören kommer inte och där står jag och tanterna som frågetecken och väntar. Det slutar med att några av tanterna säger att de tar en stund på cykeln istället. Jag tänkte att jag kan ju inte va sämre och bara åka hem, så jag hoppar på en sån där "Orbitrec". Tänkte i sann Stina-anda: "Före Orbitrec - Efter Orbitrec". Körde på i en timme och kände mig skapligt nöjd när jag sedan åkte hem.

Nu sitter jag här och lyssnar på E.M.D och funderar på om det kanske kan va dags för en dusch, en liten lunch kan komma till sin rätt också. Ja, nu blir det en bra dag det här. Det känner jag på mig, för nu har endorfinerna släppts lös inom mig :D

P.S Grattis Anna som tog NJ-drivers license idag!!! D.S


En liten bild på min ögonsten "Eddie". Saknar honom oerhört mycket. Har haft honom i lite drygt ett år och många fina minnen har han gett <3 (Kärlek till en bil, ja jag vet det är patetiskt men så är det nu:P)

Arbetssöndag

Har jobbat idag också somsagt. På schemat stod för dagen baseball. Åkte till Mannahwakin och kollade på M & M's baseballturnering. Solen stekte som aldrig förr och temperaturen låg på runt 25-30 grader. Ja, här är det nu "Indian Summer". Sommarvärme och en sol som steker på som om det vore Juli. Så kollar man kalendern och inser att nej, det var visst oktober. Så himla konstigt, men inte mig emot. Så har idag fått en riktigt nice linnebränna. Men skitsam för nu är det inte bikinisäsong förs om 8 månader så man behöver liksom inte oroa sig för fula bonnebrännor och liknande. Nu såhär på kvällen ligger jag i vardagsrummet och kolla på filmen "Life as we know it". Jag älskar att bara slappa till och kolla tv när jag är ledig. Får nog ta mig en dusch dock och tvätta av mig gräs och svett från dagen. Känner mig inte sådär jättefräsch om vi säger så. Imorgon är barnen lediga vilket innebär långdag för mig. Nicky har försäkrat mig om att "mom said I could sleep in as looooong as I sant to tomorrow so don't wake me up even if I sleep until 12". Okej säger jag, inga problem. Haha! Sen på tisdag blir det back to the gym again. Den här gången tyvärr ensam men på onsdag så är vi back in the game igen. Ja, vardagen rullar på :)

Arbetslördag

Nu i helgen har jag för ovanlighetens skull jobbat. Det är första hela helgen jag jobbat på i princip 6 månader. Hur galet är inte det?  Igår hade jag Sarah på morgonen och sen på eftermiddagen hade jag Matt och Mike då pappan tog med Sarah och golfade. Pojkarna var helt slut efter sina baseballmatcher så de placerade sig i sina sängar vid TV:arna. Jag passade då på att göra en rejäl storstädning av bilen - behövligt. Tvätt utvändigt och invändigt. Det enda jag kan säga är att när jag kommer hem kommer tvättning utav "Eddie" kännas som en "piece of cake". Halva storleken på bilen. Kommer till och med kunna tvätta taket på han. Det kan jag inte göra på "Åke", som jag och Anna döpt mitt monster till. Kvällen avslutades med att jag och Anna drog en bio - "What's your number". En rikligt rolig och mysig film, rekommenderas varmt. 

Miniupdate

Ja det har inte blivit sådär jättemycket uppdateringar här den sista tiden. Men har varken haft lust eller tid. Mår Jättebra här och vardagen rullar på som vanligt. Kanske är just det som är grejen. Inte bloggade jag väl om min vardag när jag var hemma heller så....  Men bara för att ni ska få veta lite grann vad jag gör om dagarna Kan jag ju säga att jag och Anna har joinat det lokala gymmet. Vi har tränat 1-2 pass om dagen, tis-fre. Det har blivit allt ifrån Yoga till Hiphop-dans med lite vattenaerobics däremellan. Det är i princip vi och ett gäng 60-åriga tanter på passen men vad katten gör väl det? Det är ju då man riktigt kan släppa loss och "dumma ut" sig, för det är ändå ingen som bryr sig.  Annars så ser dagarna ut i princip som de alltid gör, tvätta kläder, skjutsa barnen till och från aktiviteter och laga middag. Låter ungefär som att man var en mamma men att man slapp småbarnsåldern. Ja du, att va aupair kan ibland kännas som(jag tror det känns) att vara mamma för ett år.  Men summering då: jag mår bra och lever livet i Jersey. Snart 6 månader kvar, sen kommer jag hem. Passa er Sverige, snart blir det farligt igen....(?!)

Födelsedagsfirande gånger 5

I helgen har vi firat mycket födelsedagar. Trillingarna blir tonåringar idag. Vi var därför ute på finmiddag igårkväll på en jättemysig restaurang. Trevlig familjemiddag med familjefoton och tårtor hejvilt! Underbart! Jag hade lyckats fixa födelsedagspresenter åt alla och var därför väldigt spänd inför morgondagens vilda presentöppning. Och vilt vill jag lova att det blev!

Det var så mycket presenter överallt och till och med JAG fick en hög! Jag trodde min födelsedag var över för det här året och så överraskar världens bästa värdfamilj mig med presenter. Jag blev så glad och överraskad att jag nästa grät ett par tårar, men så sa Nick till mig: "Don't get all sobby on me!" så fick hålla tillbaks. Jag fick till och med mitt namn inklämt i födelsedagssången: Happy Birthday dear Mike, Matt, Sarah, Liz and Mommy, Happy birthday to you! Jag är så glad just nu så jag kan inte ens beskriva det. Här är mina presenter:


Före öppningen

Efter öppningen

För den som inte ser vad som finns på bilden så är det:
- En huvtröja
- En strandväska
- Två sminknessecärer
- En plånbok
- Ett armband
- En hårtofs
- En scarf
- Och ett superfint hemmagjort födelsedagskort där det står "Hope all of your birthday-wishes will come true"! (Det hoppas jag också :D )


Slingor

I fredags fick jag äntligen till det och for till frisören och la nya ljusa slingor. Har inte gjort slingor sedan i Mars så det var VÄLBEHÖVLIGT. Väldigt mysigt ställe jag åkte till. Valde att gå till samma frisör som min värdmamma för ville inte att någon oerfaren skulle förstöra mitt hår. Gjorde MASSA slingor med folie och fick till och med handmassage under tiden som jag fick slingorna ursköljda! :D Wiiiiee! Fy vad underbart är det enda jag kan säga. Känslan när man går ut från salongen med sitt nya, fina och framförallt fräscha hår, är obeskrivlig. LYCKA!

RSS 2.0