Washington D.C - part 1

Helgen som var spenderades i D.C med Anna. Man skulle kunna säga att resan började redan fredag kväll. Anna hämtade upp mig strax efter 9 och därefter for vi raka vägen till bion. Hade ju fått gratisbiljetter en tidigare gång, på grund av krångel, som vi var tvungna att använda. Vi gick och såg på den nya filmatiseringen av "Footloose". Måste säga att den faktiskt var riktigt bra. Positivt överraskad vill jag lova. Känns som att re-makes ofta blir dåliga och uttjatade men den här var somsagt inte det.

Hursomhaver så slutade filmen inte förs klockan 00.30 så jag och Anna kom hem runt 01.00 och beställde därefter taxi till följande morgon klockan 5.30. Trötta som få efter endast 3 timmars sömn satte vi oss i taxin på morgonen. Taxi hela vägen in till Philly och sen vidare till DC med buss väldigt lättvindigt. Väl framme i DC kunde vi efter en lång promenad äntligen checka in på hotellet redan vid 12. Kommer in i rummet och inser att det är värsta lyxsviten vi bokat. Japp, 900 spänn per person och det inkluderar frukost. Så himla värt verkligen. Börjar med en dusch var och en ansiktsmask på det för att sedan piffa till oss och ge oss ut och göra gatorna farliga.













Vi satsar på en hop on-hop off buss, som visade sig vara riktigt kass. Inte alls New York-klass på turen. Värt att nämnas var att vi MISSADE stoppet för Vita Huset.!?! Hur är det möjligt? Man är i Washington vars största sevärdhet är Presidentens hus och så säger inte den inspelade guide-rösten ett skvatt om det när man passerar!? Helt otroligt kände vi, men inte nere för det.

Hoppar istället av nere i hamnen och sätter oss på en uteservering och avnjuter en god lunch. Under lunchen hinner vi även med att skypa med mor och far och Annas bror. Bara för att visa hur gött vi hade det i 20-graders värme och stekande solsken på bryggan. Satt i linne och gassade så det skrek om det. Otroligt skönt att få avnjuta en sista måltid utomhus för året. Och så var det mitten av Oktober. Så himla konstigt men skönt.





Efter lunchen gick vi upp i Georgetown och kollade in lite affärer, blev såklart ett stopp på Urban Outfitters <3 Älskert mer än något annat här i USA. Okej, H&M kanske är liiiite bättre för det är lite billigare men annars ligger de bra lika alltså. Efter en stunds runtstrosande beslöt vi oss för att "fånga" en taxi till Vita huset. 12 dollar senare släpps vi av. Vi bara:"Ööööh, vart är det sa du?" Varpå han pekar och bara: "Där!" och kollar dumt på oss. VILKEN BESVIKELSE!! et är nog det enda jag kan säga. Huset var ju inte stort alls ju. Okej, stort är klart att det är. Men med tanke på amerikansk standard och att det är självaste presidentens bostad så vart jag riktigt besviken. Jaja, ett par bilder och en protest senare vandrade vi neröver mot Washington Monumentet.





Här hade jag och Anna en photoshoot på cirka 1 timme. Var ju tvungna att komponera de grymmaste bilderna ni kan tänka er. Kommer lite exempel på dem här:





Efter vårt fotande vart vi lite hungriga och satte oss därefter på en uteservering klockan 19 på kvällen och käkade lyxig 3-rätters middag. Dyrt men gott, var det inte så Simba sa? Eller var det Slemmigt men mättande? Oklart, men har ju i princip samma betydelse.....

Ett litet hastigt besök till ett stängt shoppingmall och en lite småläskig subway-tur senare landade två trötta svenska flickor på hotellrummet. Vi tog oss en dusch, gick ner till affären och köpte lite frukt och gick tillbaks till rummet och kollade tv och somnade ändå relativt tidigt. Lördagen var förbi!





Fortsättning följer...

Kommentarer
Postat av: Sandra

Haha, jag tyckte den filmen var otroligt dålig :p

2011-10-22 @ 20:40:38
URL: http://sandrafalkevik.blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0