Gott nytt Jul

God jul vill jag bara hälsa alla som läser denna blogg. Vill även passa på att nämna att det idag är exakt 250 dagar sedan jag lämnade lilla Blomma. I morgon är det julklappsöppning och Julmiddag med min amerikanska familj som står på schemat. Frågan är bara hur middagen blir med tanke på att ugnen exploderade under dagens matlagning. Nej det var inte jag så no worries, säger bara: Tur det finns gasolgrillar att laga mat på. Man är inte i bet förs man är "dretibet" som pappa hade sagt ;) GOD JUUUUL säger jag och Matilda som är här hos mig under jul och nyår <3


På tåget...


Jag tar så dåligt med bilder nuförtiden, det här är resultatet efter college-helgen

Livet är en fest

Jag är så glad idag. Ska jobba rätt lite OCH jag ska åka in till NYC tillsammans med Anna och träffa MIN MAMMA och morbror. Kan det bli mycket bättre? Det skulle väl vara om man la till brorsan och pappa till besöket men man ska inte klaga när det är andra gången mor är här på 8 månader! Den här veckan har jag fått till skype med många av mina närmsta också. Jag är så otroligt tacksam för alla vänner jag har där hemma i Sverige som stöttar i vått och torrt. Mormor är också en riktig klippa, tänk vad fantastiskt att hon har skype så man kan ringa om man behöver prata. UNDERBART! Sen ska jag inte sticka under stolen med att det är mycket tack vare att Anna är här som man mår så himla bra som man gör. Vad hade man gjort utan henne?!

I helgen är det njuta av livet till 100 procent som gäller! Visserligen är det så varje dag men speciellt i helgen - Christmas in New York :D

Igår beslöt jag och Anna oss för att ta en liten paus i hårdträningen och ta oss en simtur i poolen istället. Vilken simtur det blev också.... Simmade kanske sammanlagt 2 längder, resten gick vi på botten och fånade oss. Vi hann med ett litet depåstopp i bubbelpoolen innan vi återgick till den "kalla" poolen. Vad gör jag och Anna då? Jo vi förstör hemfriden som vanligt när vi är tillsammans någonstans. Tror att vi i över 1 timme sjöng svenska schlagerlåtar. Det blev Lena PH, After Dark, Carola, Charlotte Perrelli, Brandsta City Släckers, Östen med Resten, Shirley Clamp, Kicki, Bettan och Lotta och många fler. Fyyyy vad jag älskar schlager har jag kommit fram till, så mycket glädje!


Livet är en schlager - eller hur? :D

Väntetid...

Ja då var det tisdag igen då. Den är tisdagen är speciell dock. Varför? Jo för att mamma och morbror kommer hit till USA igen. De ska resa runt lite själva de första dagarna men sen på fredag är det dags för mig och Anna att joina dem i NYC :D Fyyyy vad jag älskar den staden alltså!
Hursomhaver så sitter säkert du och tänker nu, men hur ska hon fira det här idag? Am I Right or am I right? Jo men självklart ska det firas - med att sitta på bilverkstaden och hänga i 3 timmar. Jammen tur de har gratis WIFi är - älska USA för det, gratis internet överallt i princip.
I helgen som var gjorde jag min andra och sista collegehelg. Denna gång en musikkurs om amerikansk musikhistoria. Helt okej kurs. Tog mitt lag till seger i popquizen så nu är jag stolt ägare av hela 2 Long Island University t-shirts. Efter kursen mötte jag upp Sara i the City. Vi gick på hard rock café och det slutade med en spontanmiddag tillsammans med två svenska killar Sara hade träffat ute kvällen innan. Vi hade väldigt trevligt och efter 2.5 timmas sittning var det dags för ytterligare en sittning på mig - denna gång i bussen hem... Hämtades upp av min värdmamma strax efter 9.30 och gick direkt och la mig när jag kom hem i princip.
Under gårdagen gjorde jag klart min homework assignment för helgens kurs. Detta tog mig 10 minuter och mitt intyg med alla signaturer skickas ut inom kort vilket innebär att jag är klar med college requirementsen jag behöver. Bara Chill kvar resten av året nu!! SÖÖÖFFFTIISSCCH!
Det här är chill det, weehoo!

Eeeeennkliggen!!

Äntligen fick jag och Magd möjlighet att skypa. Efter en tid på mer än en månad sedan vi skypade sist började jag faktiskt gråta när jag äntligen fick se henne igen. Kan ni tänka er att från ha sett varandra, i princip, varje dag i 4 år gå till att inte ses alls på ett år. Förutom den helgen i juni då vi sågs har vi inte träffats sen i for. Så himla sjukt vad konstigt det känns. Men jag älskar vänner som påminner en om att det är så otroligt kort stund kvar tills man kommer hem. Att det kommer gå så fort. Positiva tankar istället för att bara se datumen och säga att det kommer gå så sakta och blablabla. Positivitet är det jag har överlevt på hela livet, inte minst i år.


Återanvänder denna bild en gång till, kan inte hjälpa det, älskar den <3

Många tror att det är så väldigt glamouröst att komma till USA, jobba lite med att passa barn och sen glida genom livet utanför. Ja, vissa veckor kan det kännas så. Men för det mesta är det mer slit än man tror att vara aupair.

En lista på lite oglamourösa saker vi handskas med varje vecka:


1. Duschavloppet tättnar titt som tätt och hur i hela världen ska man lösa detta?! Man försöker med diverse medel men det är lika tätt ändå. Resultat: Man duschar med vatten till halva smalbenen, trots att proppen ej är i, och låter vattnet sedan sakta men säkert rinna ur under de närmsta timmarna efter.

2. Toaletter som det blir stopp i finns det gott om här i USA. Inte alltid lika glamouröst att stå och försöka fixa detta i 10 minuter när man inte ens själv är orsaken...

3. Börja dagen med att spola i toaletten... EFTER NÅGON ANNAN!

4. Plocka upp använda baseball-cups lite här och var. (För den som inte vet vad det är - en typ av suspensoar för baseballspelarna).

Men då var det ju det här med det positiva i livet. Det positiva med det här är att det finns alltid de tillfällena då man pratar med en annan aupair och inser att ALLA har det likadant och man kan dela det med ett gott skratt! Ikväll var en sån kväll då jag och Ida tillsammans komponerade denna lista.


IDA! Tror vi får jobba på våra posébilder om vi ska få några fina i vårt semesteralbum i April ;)

Knas med bloggen

Ja igårkväll gjorde jag ett tappert försök att ändra bakgrundsfärgen på min blogg till en fin juleröd. Men detta resulterade i ett väldigt ståhej med att få allt på den plats det skulle vara. Katastrofjobbigt med alla koder fram och tillbaks! Hursomhelst har jag nu efter ett X antal mejl fram och tillbaks med kundsupport fått tillbaks bloggen till normalt men med den önskade juleröda färgen. Allt känns bra och nu sticker jag till gymmet!

P.S Hörde att första snön nu fallit hemma i kära Värmland - saknart! <3 D.S

Luciafirande i Philly

Lördagens planer var planerade sedan tidigare i veckan. Jag och Anna skulle få följa med Michelle och hennes värdpappa Joe på Svenskt traditionellt luciafirande i Philadelphia. Michelle hade googlat fram att det fanns ett Svenskt museum i Phily och att de hade ett årligt firande där. Klart som korvspa att jag och Anna hängde på.

Plockades upp av de på Cherry Hill Mall vid 12 i den Alaska-registrerade bilen. Känns lite småfränt måste jag ändå säga att de kör runt med dem, antar man ska ha lite fördelar om man är med i militären, såsom att slippa omregistrera bilen när man flyttar. Hursomhaver så tog vi oss fram och fick se ett litet luciatåg och äta en jullunch OCH köpa en riktig svensk limpa! Den ska jag nu alldeles strax ta mig en skiva av. Hoppas den är lika god som den ser ut :)

Tack till Joe som orkade släpa runt på oss svenska tjejer och lyssna på oss babbla på svenska om allt och ingenting! Uppskattas oerhört mycket :)


Suddig bild på söta pepparkaksgubbar :)

Ännu en vecka...

... har gått. Inte mycket att säga förutom att det var hemskt efterlängtat med helg den här gången. Att få hänga lite med brudarna igen var skönt. På fredagen efter jobbet mötte jag upp Anna och Ann Sofie för lite shopping innan vi sedan fortsatte kvällen på T.G.I.Fridays. Det vankades födelsedagsmiddag för sistnämnda. Ann Sofie fyller idag nämligen 24 år :D GRATTIS!

Väl inne på T.G.I, som man förkortar det i folkmun, beställde vi in alkoholfria drinkar bara för att lyxa till det lite dagen till ära. Besvikelsen var dock stor när vi fick in våra Pink Cosmos i milkshakeglas istället för i de fina cocktail-glasen... Vad gör man då? Jo man gör som Ann Sofie, frågar lite avspänt om det finns någon möjlighet att vi kan få byta glas. Visst säger vår servitör (efter att ha klargjort att det är så de brukar göra med sina virgin-drinkar) och tassar snällt iväg efter några. Kan ju säga som så att när vi väl hällt över våra drinkar i de nya glasen såg det ut som ett blodbad på bordet. Katastrofdåliga på att hälla var vi. Menmen, vi fick trots allt våra fina drinkar och stämningen var på topp. Kanske till och med lite för hög för vi verkade irritera paret vid bordet intill som var på dejt.... Oops!

Kvällen kan summeras som såhär - Hej Tomtegubbar (på Gibborish-danska) och skrattattacker i plural!

UNDERBART!


Anna och födelsedagsbarnet Ann Sofie

RSS 2.0