LYCKA

Åh, vad lycklig jag är! Åh, vad lycklig jag är! Åh, vad lycklig jag är, att få vara här med dig.
Mötte en glad man häromdan, han hoppa och dansa han log som ett barn. Han sa, himlen har landat vingarna bär, åh VAD LYCKLIG JAG ÄR.

Den här sången sjöng jag när jag var liten och det är väl lite så jag känner nu i denna stund. Har ikväll varit ute med Anna på en liten shoppingrunda. Vi besökte självklart Victoria's Secret. Och som alltid..... haha! Behöver jag ens säga något mer? Nej jag tror inte det nej. Sen satte vi oss på Starbucks. Där satt vi i cirka 2 timmar och bara tjôta om allt mellan himmel och jord - PÅ SVENSKA! Jag är så glad nu så det är helt obeskrivligt, det här året kommer bli fortsatt underbart!

Imorgon ska Bettan anmäla sig till College. Kommer ta 2 st Weekend-kurser på Long Island senare i höst/vinter. 2 helger = 6 credits och så var jag klar med allt. Lättvindigt som få, men det är så vi gillert :P

Nu natti natti från mig. God morgon Sverige dock! <3

Goodbye Irene

Ja då var det över då. Det vi alla fruktat de senaste dygnen, Hurricane Irene. Hon kom, hon såg, hon.... FOR IVÄG. Ja för att hålla det kort så hade vi som alla andra bunkrat upp med vatten och mat och bensin i alla bilar. Gårkvällen spenderades hemma och vi kollade på film och jag själv gick och la mig redan klockan 22. Somnade bums och vaknade inte förs typ runt 8 i morse. Kollade ut genom fönstret och insåg att det i princip såg ut som dagen innan. Lite nedblåsta kvistar runtom i trädgården men annars inget värre. Det blåste lite grann uta fortfarande men inget märkvärdigt med det liksom. Vi hade fortfarande ström men.... Internet och TV hade slutat funka och jag har inte haft internet på hela dagen! PANIK på det! Hatar att inte kunna kolla FB. (sorgligt jag vet men vad gör man).

Eftersom att vädret lugnat sig och allt var bra så kunde jag efter många om och men få träffa Kym och Jodi en sista gång innan de åker hem i morgon. Jag tog bilen till Kyms hus runt 17-tiden. Väl där fick jag äntligen träffa efterlängtade Anna också :D Wiiie! Kvällen bjöd på Pizza - MUMS! Efter att ha ätit så chillade iv en stund och bara pratade, men efter ett tag blev vi hemskt sugna på efterrätt. Så vi tog min bil till Marlton centrum och köpte glass. Eftersom att det var dåligt med bänkar runtomkring så öppnade vi bagagen på min bil och satt där. En riktigt mysig kväll som avslutades med att skriva ner ett par rader till både Kym och Jodi på deras amerikanska flaggor. If you're reading this, I'm sure gonna miss you girls. You have been such a joy for me these last couple of months. Look forward to our future travel plans :D <3


In the car

Our little ice cream-picknick (Kym is taking the photo)

Beryktat och efterlängtat

Äntligen kan jag också göra ett av de där beryktade inläggen om hur stället man är på känns som hemma i Årjäng bara för att man ser en VOLVO 740 rulla förbi en på landet. Japp, idag så hände det. Vi har varit och kollat på the Hildean-house. Som är huset som Abraham Lincolns son bodde i här i Vermont. Bilder kommer när jag får mer tid. När vi for ifrån huset och kommer ut från en grusväg ut på stora vägen susar en blå volvo 740 förbi och jammen kändes det som att jag var hemma igen. Så det kan va :P

Vattenfall

Igår var vi vid ett vattenfall som ligger alldeles i närheten. Vi hoppade ifrån berget och ner i vattnet! skulle uppskatta temperaturen till cirka 15 grader varmt(eller borde man säga kallt?). Det var som en chock när man hoppade i. Men kul hade vi och fick till och med filmat lite. Mycket mysigt ställe :)


Vattenfallet/Forsen

Pojkarna klättrar fram och tillbaka för att hitta bästa stället

Jag och Nick efter ett kallt bad

Kanotutflykt

Efter den fantastiska golfrundan tog vi en liten kanotutflykt på cirka 3 timmar. Vi hyrde en kanot och två kajaker och gav oss ut på en liten sjö(som jag skulle kalla en/ett tjärn). Vi paddlade runt och bara låg och flöt i solen och hade det allmänt gött. Lite bilder från turen kommer här. Onödig fakta: Har ni tänkt på att ordet kajak är ett av de få ord som faktiskt blir exakt samma sak om man läser det baklänges? Sjukt fränt!


Far och son, vem gör jobbet?

Mike och Matt i kanoten

Min lilla Cutiepie och pappa Mike

Jag och Sarah i vår Kajak

När vi åkte hem insåg jag att vägen såg misstänkt lik ut som vägarna hemma

Golfing

Japp, då var det officiellt. Jag har för första gången i mitt liv satt min fot på en golfbana. Även för första gången i mitt liv kört en golfbil, haft på mig golfkläder, hållit i en driver och puttat med en riktig puttklubba. Många första gången i mitt liv där. haha!

Vi hade "tea-time" klockan 7.30 i morse så Bettan var uppe klockan 6 och tvättade håret. Fick på mig några av mamma Stephanies golfkläder och iväg for vi till banan. Min uppgift under dagen var att köra golfbilen som jag, Matt och Mike skulle ha. Självklart så är det första jag gör att köra fel, DOCK så var det inte mitt fel utan pojkarna trodde vi skulle spela på en annan bana än vad vi i själva verket skulle. Tog ett tag för mig att få in rätta knäcken på hur motorn fungerade på bilen. Man måste ärligt talat trampa gasen i bott för att åbäket ens ska röra på sig. Detta visste ju inte jag så ett X antal gånger rullade vi baklänges trots min stadiga fot på gasen. Men efter ett tag fick jag riktigt bra koll på hur den funkade. "Vi" spelade 18 hål och ja, jag kan väl bjuda på lite bilder från golfrundan.


Har alltid velat prova köra en golfbil och äntligen fick jag göra det

Då ska vi se vad jag kan få till

Japp, fantastisk sving Bettan

Practice-shot

Så otroligt fint minnesmonument vid ett av hålen - Kärlek <3

Jag var ju tvungen att putta lite också

"Austin Powers-walk" off the course

Mina fyra små golfare

Bennington War Monument

Ja, lite update på G här nu då. Igår var vi ute och utflyktade oss lite grann. Vi for till ett Monument som ligger cirka 40 minuter från huset. Man kunde gå upp och kolla i monumentet och vad såg man? Jo man såg en fantastisk utsikt mot inte mindre än 3 olika stater. Massachussetts, New York och inte minst Vermont ;) Efter monumentet åkte vi vidare till ett museum där de bland annat hade en utställning av en kvinnlig, amerikansk konstnär vid namn Grandma Moses. Jag har väl aldrig riktigt vart något stort fan av museum och liknande men det var kul att gå runt och se hur fascinerade ungarna var i alla fall. Kvällen spenderades hemma i huset med pizza och lite tv(Även lite läsning med Lillkillen också förtsås).


Monumentet

Nick i proportion till Monumentet

Klassisk hoppbild

Gruppfoto

Utsikten

Gruppbild framför "den roliga" statyn

Don't touch...

The Wasp

Gruppfoto igen :D

Hemma i Blomma

Idag har jag och barnen och pappan varit på utflykt i Vermont. Kommer skriva ett riktigt inlägg om det senare men ville bara visa en bild så länge. Nej jag har inte åkt hem men....


För en liten sekund kändes det nästan som att jag var hemma i Blomma <3

Oväder

Idag har det varit riktigt dåligt väder här i Vermont. Vaknade runt 9-tiden, tog mig en dusch. Åt frukost och hängde lite. Sen for jag och familjen upp till byn och kollade i alla skidbutiker på snowboards och allt annat du kan tänka dig i skidutstyrsel-väg. Jag känner hur det kryper i mig för jag vill bara ut och "pressa puder". Lite tidigt att längta men man blir så frestad när man är här och ser alla sowboards och snygga ski-outfits och allt sånt (ja jag är medveten om att det är augusti). Familjen har en snowboard och boots som jag kommer få använda, som hör och häpna passar perfekt! Jag är överlycklig för detta. Sjukt värt!

Vi hade ett fruktansvärt oväder här runt 12-tiden. Det lättade på sig och efter ett tag for mor och far i huset ut och spelade en golfrunda och jag och barnen stannade hemma i huset. Sen när föräldrarna kom hem igen gick vi ut och åt mat. Kom hem och läste lite med Nicky och nu har jag kojat. Tidig kväll idag :)

Vermont

Alltså jag har bara två ord att jäga: JAG DÖR!!!!!!!!
Huset är verkligen så sjukt himla underbart! Mitt rum är gigantiskt och jag har ett eget badrum som har EN JACUZZI! Alltså vad kan jag säga? Lyxlivet är inte helt fel. Ojojoj, många utropstecken men jag är i något sorts euforiskt lyckorus över det här huset. haha! I morgon har jag sovmorgon hur länge jag vill, ska gå upp någorlunda i tid och ta mig ett bad i mitt badkar tänkte jag. Måste ju passa på, inte varje dag man har egen privat Masterbedroom-suit. Ska bli spännande att se vad den här veckan har att bjuda på, kommer väl bli lite utav en överraskning för oss alla. haha! Ska försöka hålla bloggen uppdaterad någorlunda iallafall. Nu blir det natti natti för min del. Lite bilder från kvällen, jag och Nick testade webcamen. Detta blev det fantastiska resultatet.


Eget Jacuzzi = Bettan är lycklig

Dubbelhaka

Det blir värre

Tycker väl bilden talar rätt bra för sig själv...

Åter igen....

Så har det skett.... IGEN! Jag tog mig en spontantur till Victoria's Secret med Luciana. Självklart kom jag inte därifrån tomhänt. Alltså det vilar verkligen en förbannelse över butiken. Någon måste ha kastat e förtrollning över den för det går verkligen inte att gå in utan att handla något.. MEN hör och häpna, jag fick även tag i ett nytt datorfodral!!!! Ett oranget (suspekt stavning där?!), underbart. Så nu är jag "happy camper" :) I morrn ska jag upp till Vermont med familjen - LÄNGTAR!!! Nu blir det lite solsidan för min del :D


Jag har ett oranget(!) datorfodral - jag är frän!!

Framtidsplaner??!

Jag har ju en hel del tid att fundera det här året när jag är i USA. Funderingarna kretsar väldigt mycket kring studieplaner. Har ju länge velat bli lärare och jag tror fortfarande att det är det jag vill bli. Att få dela med mig av det jag kan och samtidigt jobba med barn är ju en superkul kombo. Måste erkänna att jag faktiskt gillar skolarbete (till en viss grad). De senaste veckorna har jag börjat fundera mycket på om jag vill börja studera nästa höst eller om jag vill vänta till januari 2013 med att börja. Frågor som jag hoppas på att själv ha funnit svaret till innan det här året är slut. Just för tillfället lutar det väldigt åt augusti 2012 och studiestad lutar för tillfället åt Uppsala. Finns ju lärarprogrammet på en rad olika ställen men Uppsala vore inte helt fel. Känns otroligt lockande för tillfället. Känner att jag ksulle vilja flytta någonstans jag aldrig varit förr och bara se vart livet tar en.

Den 18 april 2011 gav jag mig iväg på vad som troligtvis kommer vara en av de största utmaningarna i mitt liv. Jag lämnade alla hemma i Sverige, tryggheten hemma med alla vänner och familj. Jag åkte till ett land som är hundratals mil bort och startade ett helt nytt liv utan att känna någon här. Hittills måste jag säga att det har gått väldigt bra. Klart att hemlängtan finns där och det kommer stunder då det är jobbigt, men jag har ändå klarat det. Jag har om två dagar varit här i 4 månader och det är banne mig en tredjedel av året. EN TREDJEDEL! Helt sjuk känsla men den är underbart go att känna. Det jag ville komma fram till med det här inlägget är att, ingenting som har med framtida flytt och studier skrämmer mig längre. Har jag klarat det här året så klarar jag ALLT!

14 timmar

Jo men ibland kan jag erkänna att det är gött att jobba långdagar(ironin flödar). Började klockan 7 idag och slutade klockan 21. 14 timmar i sträck men livet är inte så farligt ändå. Jag får alltid åtminstone en avkopplande stund om dagen då jag och Nicky läser bok i cirka 1.5 timme. Vi läser världens skummaste bok och måste säga att jag tycker synd om alla barn i hans klass som måste läsa den. Men vi kämpar på och jag har gjort ett schema som gör att vi kommer ha läst klart den nästa torsdag. Nick är glad = jag är glad!

I morrn är det ju onsdag igen och det beyder att Bettan ska utpå igen. Starbucks som vanligt, och man kan hoppas på att ett litet besök hinns med på VS. Jag är kär i den affären, vilar en förbannelse över den dock. Köper ALLTID något när jag är där inne. Ooops!

Hursomhelst så är jag ju förkyld också, inte kul men det är ju ändå höstväder här för tillfället så det spelar väl inte värst stor roll. På fredag åker vi upp till Vermont!! Längtar, ska bli galet kul att se det andra huset. Har stora förväntningar och jag tror inte jag kommer bli besviken :)

Helgen som var

I fredagskväll åkte jag somsagt på bio med Luciana. Vi såg Friends With Benefits. Jag skrattade så jag höll på att dö flera gånger. Hela publiken höll även på att brista ut i applåder också vid flera tillfällen, så bra var den. Efter filmen följde Luciana med hem och sov över hos mig. På lördagen gick vi upp runt 10-tiden. Vi gjorde oss i ordning och for iväg till Postkontoret där jag postade ett paket. Väldig uppståndelse för att jag var från Sverige OCH att jag faktiskt var blond. Alla tror verkligen att alla svenskar är blonda. Brukar säga att det bara är en myt, men när jag kollar igenom bilder hemifrån inser jag att merparten av tjejerna jag umgås med verkligen är blonda.

Hursomhelst så gjorde vi lite fler ärenden efter bankn och återvände sedan till mig för att hänga lite vid poolen. Sedan åt vi lite lunch, duschade och gjorde oss i ordning för Cowtown-Rodeo.. Men tror ni den blev av? Nej, det blev den inte, det regnade så vi ändrade mötet till en middagsträff på Deptford Mall. Mysigt att träffa de andra tjejerna. Efter middagen återvände vi än en gång till bion. Denna gången såg vi "30 Minutes or less" som också var en riktigt kul film.

På söndagen sov jag riiikktigt länge. Vaknade dock vid halv 12 och inser att poolen håller på att svämma över. Ringer så fort som möjligt till familjen och får reda på hur jag skulle göra för att tappa ur lite vatten. "Det tar cirka 5-10 minuter så du kan nog vänta ute och hålla koll så inte vattnet går ner för lågt". 45 minuter var det ja! Återvände sedan in och skypade med mor och far och bror min. Det var skönt att se dem igen. Var ju trotsallt cirka en vecka sedan sist. haha!

Senare på dagen for jag till Cherry Hill Mall och shoppade lite. Spenderade en hel del pengar men fick också med mig en hel del nytt och fint hem. Kan ändå erkänna att det inte svider särskilt mycket i plånboken för jag älskar att shoppa + att jag precis fick min skatteåterbärning också - LYCKA!!!

Idag så var det ju måndag och pojkarna hade baseballcamp. Så jag och Sarah for och shoppade lite till. Det var ju 50% på alla jeans inne på Hollister, så jag var liksom bara tvungen att köpa ett par. Återvände sedan till huset och åt lunch. Hämtade pojkarna och sedan en alldeles vanlig måndag. Nu kollar jag True Blood och njuter av kvällens lugn.

Lite bilder från helgen


Ännu en bild på oss tre (jag ser till och med brun ut på benen) :D

Creamy Oreo - MUMS på den

My South-African twins, sure gonna miss you girls :'(

Kollar trailern till en annan film medan vi väntar

Jag är såhär glad för att vi ska på bio

Biotajm

Hela gruppen (dock inte alla aupairer i området)

It fits

Känslan när man efter 4 månader i USA tränger på sig jeansen från Sverige och de faktiskt fortfarande sitter perfekt är helt obeskrivlig, Wiiiie! Kort och obetydligt inlägg men också något jag kommer vilja minnas :P

FREDAG

På torsdag värms det ärtsoppa på lördag är det fest, men fredag är ändå den dag som känns bäst ge mig då kyckling det gillar jag mest. Kyckling på fredag det enda jag vill ha, kyckling på fredag då mår jag riktigt bra, jag vill ha fredag idag.. Och så var det ju faktiskt så att det var FREDAG också.

Fredag innebär sista arbetsdagen för veckan. Kvällen kommer bjuda på bio med Luciana. Vi ska gå och se "Friends with benefits" - Justin Timberlake och Mila Kunis. Har hört att den ska va riktigt rolig så får hoppas på ett gott skratt eller två :P I morgon har jag tänkt unna mig att åka och shoppa själv. Så sällan det sker, och problemet när man shoppar med andra är att man måste anpassa sin shopping efter vart de vill gå in och inte. Me, no like.. Så i morgon är det lite me-time som står på schemat :D Ska också på aupair-träff i morgon kväll. Det är Cowtown-rodeo som står på schemat. Inte en blekaste aning vad det innebär men vi ska i alla fall ha rutiga skjortor och korta shorts på oss. Blir säkerligen kul vad det än innebär ;)

En annan update är ju att jag råkade tappa min mobil i toaletten så den är väl antagligen körd också. Tills vidare får jag leva med den dåliga telefonen familjen gett mig. En Iphone känns dock riktigt lockande må jag säga. Frågan är bara. När, var och hur? :P En fråga som återstår att besvaras. Nu blir det jobb i vilket fall som helst. Vi hörs folkens!

Sahara Sam's

Idag har jag och barnen varit på ett vattenland som ligger alldeles i närheten.. Det är typ exakt som Sunne Vattenpark (inte riktigt lika bra) fast utomhus. Kom dit klockan 10 på morgonen och vi var "FIRST ONE'S HERE" :D Precis som Clark Griswold i "Ett päron till farsa på semester". Hursomhelst var det INGA köer i början, men sen vid 11-tiden small det. Då kom alla Camps från alla håll och det var knökat.. Folk trängdes i köerna och gick före och efter 3 timmar gav vi upp och for hem. Men vi hade kul och eftermiddagen spenderades sedan vid poolen hemma vid huset istället :)






Söndag

Kom hem runt klockan 2 inatt efter konserten. Bloggade, vek tvätt och skypade med Mamma och Pappa. Kom i säng klockan 4.45.. Hade tänkt gå till kyrkan på morgonen men inte en chans att jag orkade upp. Sov till 10, slängde in en sista maskin med tvätt, dammsög, duschade och åkte iväg för att shoppa med Jodi och Kym. På vägen till Cherry Hill Mall stannade jag och lämnade tillbaks min hyrfilm i en redbox. Åkte vidare och mötte upp "the twins".

Dagens inköp:
- Rascal Flatts-skiva
- 2 st Glee-skivor
- 2 Böcker

Inköp som är sunda för själen. En bra bok och lite musik är aldrig fel. Kom hem runt kvart över fem. Gjorde klart den sista tvätten och for till kyrkan på kvällsgudstjänst klockan 18. Kom hem strax efter 19, svidade om till träningsoutfiten och gav mig ut på en 45 minuters promenad/springtur. Nu blir det duschen sen soffläge framför True Blood. Skulle ändå vilja påstå att jag haft en rätt produktiv söndag. Och för den som undrade så har jag varit ensam hemma i helgen vilket förklarar varför jag vek tvätt och skypade mitt i natten. haha!


En speciell hälsning till Ida som idag fyller 22 år :D GRATTIS IDA!!!

It's Britney B**ch

JAG HAR VARIT PÅ BRITNEY SPEARS-KONSERT!!!! Har idag sett, tillsammans med Kym och Jodi, en av min barndoms största idoler, live. Britney levererade en show utan dess like. Trots att hon bara mimade i princip genom hela konserten så var känslan ändå obeskrivlig. Nicki Minaj var förband och jag vill nog nästan påstå att jag var som lyckligast när hon körde sin låt Superbass. Den är verkligen helt sjuuuukt bra. Kan lyssna på den om och om igen och tröttnar aldrig. Och ja, just det glömde ju nämna att jag var på samma konsert som Lady Gaga... Hon satt i publiken, rätt häftigt kunde jag ändå känna. Så ikväll har jag sett Britney Spears, Nicki Minaj och Lady Gaga. En slutsats jag kan dra är - INGA FEL.


Jag i bilen innan konserten

Kym

Trion i våra nya T-shirts

It's Britney Bitch

Med tanke på det låga priset så hade vi verkligen superbra platser

Nedräkningen har börjat

Britney

Svårt att få några bra bilder...

Mästerfotografen Bettan är igång igen

Avalon 1/8 - 5/8

Den här veckan har jag varit på semester med familjen. Vi har varit i ett ställe som heter Avalon. Det är en "barrier-island" tillhörande Jersey Shore. Vi bodde i en liten stuga som är mormorns och morfarns. Huset har varit i familjens ägor sedan -78 så det är litet och icke-aircondition(erat)...

Har varit på stranden varje dag och solat och badat i havet. På kvällarna har vi gått ut och ätit middag och haft det trevligt. Tror att jag efter den här sommaren kommer ha den bästa brännan jag någonsin haft i hela mitt liv. Har jobbat upp den gradvis under sommaren, och det bästa är att den är inte slut än. Lite bilder från helgen kommer här.


The beach - Västerut

The beach - Österut

Ett litet oväder som smög förbi

Pojkarna gräver hål så det heter duga

Nick, do a cool pose :P

Matt och Mike

Vet inte om livvakterna var så värst mycket att hurra över

Grabbarna får ge utlopp för sin kreativiteti sanden

Spelade 18 med familjen, minifolf då vill säga

Matt håller krabban, men ser inte ut att njuta värst mycket

Nick är aningen skeptisk också

Jag var ju tvungen att va lite vågad och pussa den till och med

Horseshoe-buddies

Nick i vågorna

Mike tar ett språng från "the lifeguard tower"

Nick's tur

Även jag var ju tvungen att prova

Grabbarna tyckte det kändes fräscht att bada i det uppspolade skummet

Jag och Matt grävde ner Nick

Såhär såg han ut efteråt

RSS 2.0