Trött och sliten

Igår jobbade jag 10.00 - 21.15 och idag jobbade jag 9.30 - 19.30. Inte van med så "långa" dagar eftersom "mina" barn är på skolan under dagarna vanligtvis. Även fast själva arbetet kanske inte alltid är det mest krävande så är det ändå rätt tröttsamt att passa 4 barn i 10 timmar i sträck utan paus. Okej, passa och passa, kanske är fel ordval men ni förstår vad jag menar i alla fall. Det jag ville få fram med det här var att jag är trött som få och ska bara göra mig i ordning för sängen direkt och lägga mig och se en film eller något. Zzzzzzzz...!

En helg i NYC

Idag är det måndag och helgen är nu över. En helg som kanske har varit en av de bästa i hela mitt liv. Kom fram till New York på fredagkvällen runt halv 9. Tar följe med en tjej jag träffade på bussen, som förövrigt också visar sig vara aupair i mitt område, till Times Square. Där träffar jag Sara. Känns så otroligt sjukt att vi nu är i USA och att vi bestämmer träff i the Big Apple, lite skillnad från Nordells i Arvika det...

Vi bestämde oss för att åka tillbaks till Brooklyn ganska omgående och dumpa min weekendbag och gå ut och äta där istället för i the City. Så vi tog tunnelbanan ut till henne och gick ut och åt på en italiensk restaurang i området. Vi åt en väldigt god middag och hade så SJUUUUKT mycket att prata om så det var väl för mycket för vårt eget bästa nästan, haha! Efter middagen gick vi hem till henne, förberedde sängplatserna och la oss och småpratade till typ halv 2 eller något.

Nästa dag tog vi det rätt lugnt på morgonen, åt frukost och duscahde osv. Begav oss sedan in mot Manhattan och shoppade i typ 5 timmar. Eftersom att Sara skulle jobba på kvällen så åkte vi tillbaks till Brooklyn runt 5-tiden och då passade jag på att skypa lite med Sverige för att låta henne jobba i fred. Hennes barn la sig redan vid 8-tiden så vi beställde in mat och åt ute på verandan i Brooklyn och kollade på Fireflies och hade djupa samtal. En otroligt mysig kväll.

Söndagen spenderades med lite chill i Central Park innan vi gick på MUSIKAL! Vi gick på Sister Act. Om du någonsin kommer till NYC så måste du gå och se den. Det var helt ärligt något av det bästa jag sett OCH hört. Fantastiskt verkligen! Efter musikalen åkte vi taxi ner till min buss och jag for hem till New Jersey igen. I Cherry Hill väntade Kym och Jodi som körde hem mig.

Helgen har varit så otroligt fantastisk och jag och Sara har ju bara såååå kul ihop. Mycket sång, musik, dans och prat. Ja just det! Jag fick äntligen spelat lite piano igen. Gissa vart?!?!?! MITT PÅ BROADWAY!! De sätter ut pianon lite här och där som man får spela på när man går förbi, så jag och Sara satte oss vid ett på Times Square/Broadway och rev av ett par låtar. Sjukt att jag skulle spela piano, första gången på 2 månader, just där. Lycka!

Nu somsagt är det måndag och arbetsveckan börjar igen. Men det är inte så farligt alls faktiskt, för barnen har ju sommarlov så det är ganska slappt på mornarna i alla fall. Ska försöka investera i en kamera snart så jag kan lägga upp lite bilder, ska också försöka få några av Sara från helgen som ni kan få se.

Kramkram <3

Muta barnen

Hur underbart är livet när min värdmamma föreslår att jag mutar barnen med något från Dunkin' Donuts för att få de att sitta i bilen? Varför behöver jag få med dem i bilen då? Jo för att jag måste köpa en bussbiljett till ikväll då jag ska åka till Sara i NYC. Min värdmamma sa att de kommer säkert inte vilja sitta i bilen så säg att du köper en munk till dem om de åker med, så får du pengar av mig till det sen.

En bra start på dagen med lite skratt i alla fall. Nu ska jag packa väskan så jag har allt jag behöver. Riktigt go dag kommer det bli. Midsommarafton med Sara i New York låter väl ändå inte helt fel? Nej det är det inte heller kan jag tala om för er. Ska bli sjukt gött att prata svenska en hel helg och speciellt med min underbara vän Sara. Vi brukar ha lite FÖR mycket att prata om när vi väl träffas så det kommer nog gå i ett. Men inte mig emot, fredagkvällen kommer vi nog mest chilla hemma hos henne och mentalt förebereda oss för lördagen. Lördag kommer bli fullproppad med shopping! Vi har ju gjort sightseeingen redan förra gången så nu är det full fokus på shopping. Vi får be för att vi har vädret på vår sida så vi slipper pälsa på oss massa kläder som bara gör provning i provhyttar ännu jobbigare än vad det redan är...

Tänkte bara skriva en liten memo här att nu framöver så har jag bara tid att skypa från typ 13 svensk tid och till typ 15 och om jag har tur lite längre. Så om någon känner att de vill skypa någon dag så måste det bli på helger eller vid den tiden jag skrev på vardagar.

Innan jag börjar med något så är det nu dags för lite frukost! Frågan är bara, vad ska man ta? Får rota lite i skafferiet och se vad jag känner mig sugen på. Vi hörs!

Och just det! Glad Midsommar alla där hemma <3


Nothing special

Har väl egentligen inget speciellt att skriva om idag. Hände inte mycket igår, var på Starbucks med de andra aupairerna. Shoppade en mjukiströja från Vicoria's Secret <3 Annars inget nämnvärt som stod på schemat. Dagen idag borde vara ungefär likadan. Ska laga kotletter idag, vi får väl se hur det går. Kan bli intressant! Ha en fin dag Sverige! I morgon är det midsommarafton, NJUT och ha trevligt med god mat och glädje! Bild på min nya tröja ser ni här ;)


Vissa kallar det för att hålla upp luvan, jag kallar det "bad hair-day"...

Födelsedagskalas

Just det, har glömt att berätta att pappa Mike hade födelsedag i fredags och att vi därför bakade tårta som vi åt på lördagen när vi firade honom. Lägger upp lite bilder från tårtbaket och tårtkäket.

Jag, Sarah och Nicky bakade tårtan

Två lager chokladkakor med ett lager cream cheese frosting mellan och utanpå

Slutprodukten

Grattis Mike

Hektisk dag

Första dagen på sommarlovet och den har varit HEKTISK! Orkar inte berätta på vilket sätt men absolut sjukt mycket som pågått, mycket bilkörning. Har egentligen inga problem med bilkörningen, än så länge i alla fall. Känns bara sjukt gött att sitta i bilen, då vet jag precis vart jag har alla mina små pärlor :) Nicky har haft baseball-stuff idag också så då har vi andra fått underhålla oss på annat sätt. Lägger upp lite bilder från dagen.


Mina små krabater tycker också om lekparker

Mike ser till att "karusellen" sätter igång

Ser misstänkt ut som att Matt håller på att spy...

Men Sarah njuter i alla fall

Bildbomb från kryssningen 10 Juni 2011


Glädje för idag är det exakt ett år sedan jag tog studenten!!!

Dans för fulla muggar

Dans på led

Freedom

Galet i taxin

Äntligen Fredag

Finns väl egentligen ingen bildtext att lägga till

Precis parkerat bilen

Taggade

Har jag fått långt hår eller vad?!

Jag och Kym

On the floor

"Posar" i Philly

"Posar på" som bara den

Jag och Triin inväntar middagen

På tåget

Skål

Påväg till tåget

Vi har kul i alla fall....

Vild dans

Denna bilden får avsluta bildbomben från en fantastisk kväll

Mycket märkligt....

Ja det jag antyder på med rubriken är att jag idag har provat på något mycket märkligt - Frozen Hot Chocolate. Ja, det är alltså ungefär varm choklad som man kylt ned och hällt krossad is i. Helt okej gott faktiskt. I alla fall till en början, för efter ett tag blir det lite för sött. Men helt klart kul att prova något nytt. Det är väl det jag är här för :P

Har varit en väldigt hektisk dag. Åkte till första kyrkan och fick papprena stämplade och påskrivna. Åkte raka vägen till Medford, tankade och for vidare till andra kyrkan och lämnade in papprena. Begav mig sedan hemåt och där väntade tvätten. Plus att jag förberedde lunch till barnen som i sin tur kom hem 12.30. Vi åt lunch och Nicky hämtade några kompisar som kom över. Jag satt därmed som badvakt vid poolen i ungefär 1.5 timme. Sedan in, packa kylväskan och förbereda middagsbaguetterna som vi skulle packa med och äta på vägen. 14.45 åker vi till "the Orthodontist" och besöket där tar bokstavligt talat 1 minut. Sedan vidare till Nicky's baseballträning med första laget.

Vi andra åker till en lekplats i närheten och hänger lite där i väntan på att han ska hämtas upp igen. 16.40 hämtar vi Nicky igen och åker raka vägen till baseballmatchen som var på helt andra sidan av samhället. Ombyte i bilen och middag i bilen sedan match med lag nummer 2. Vi möter upp pappa Mike där och släpper av alla pojkarna, för att sedan röra mig vidare mot Sarah's cheerleading practice. När jag väl släppt av henne har jag officiellt slutat för dagen.

For därefter till Dunkin' Donuts och köpte den där märkliga drycken jag berättade om. Sen for jag hem och tog hand om den sista tvätten som var kvar och städade upp efter dagen. Och slutligen, nu sitter jag här och slappar till S Club 7's - Reach.

Hektisk dag men har verkligen satt min organisationsförmåga på prov och det visar sig att jag inte är helt i bet ändå ;)

På nytt igen

Ny vecka, ny dag, ny start!

Måndag och början på en ny vecka. En ny vecka som ska bli en underbar vecka om jag får bestämma. Barnen får sommarlov idag 12.30 och kommer därför vara hemma med mig på dagarna. Kommer bli väldigt annorlunda men vi kommer så bra överens så det ska nog inte bli några problem. Jag känner att jag är ute i god tid och har redan en maskin med tvätt på, ska nu börja byta på alla sängarna och få det gjort, sen en dusch innan jag ger mig ut på dagens ärende, fixa med gudförälder papprena åt Stephanie och Mike. Eftermiddagesn schema är ganska hektiskt men jag har antecknat och sett till att ha fått med allt nu innan mamman i huset åker till jobbet så tror det ska gå fint.

Det jag ser allra mest fram emot den här veckan är att på fredag åker jag till New York och spenderar hela helgen där tillsammans med Sara :D

Söndag

Började dagen med att gå på gudstjänst och det var underbart skönt att äntligen komma till en kyrka som jag trivdes i. Alla var jättetrevliga, bra predikan av pastorn och mycket sång och musik. Dessutom så var det en tant som satt på raden bakom som, när jag reste mig för att gå ut efter gudstjänsten, tog min hand och sa "Thank you for coming in and worshiping with us today, I hope you will come back". Jag kände mig så otroligt varm och välkommen. Tänk vad mycket ett par ord från en okänd människa kan göra. Solen skiner här i Shamong just nu och temperaturen är varm och behaglig. Har hängt lite ute vid poolen under dagen och tog mig en promenad i solen. Nu tänkte jag kolla på Göta Kanal och götta mig lite åt att jag faktiskt är ledig och kan se på svensk film :D

2 Månader

Idag är det 18:e Juni och det har gått exakt 2 månader sedan jag lämnade trygga Blomma. Den första månaden försvann som jag vet inte vad. Den här andra månaden har gått lite segare dock. Tror kanske att sommaren kommer gå lite fortare för nu är barnen här varje dag och det blir mycket nytt igen.

I slutet av augusti kommer Anna hit också så då kommer hela vistelsen bli så mycket roligare. Hon är en svensk tjej från Karlskoga som är 19 år precis som jag. Hon kommer bo 15 minuter från mig, vilket är helt underbart. Vi har redan haft en del kontakt via facebook och så och hon verkar som en jättetrevlig och kul tjej. Jag ser framemot hennes ankomst mer än något annat just nu.

Idag ska jag troligtvis till en liten sjö och sola och bada lite med Marion. Kvällen är lite oviss än så länge, får se vad som sker. Möjligen att det blir en lugn hemmakväll. Det enda jag vet är att i morgon vill jag verkligen shoppa. Får väl se hur det blir med det. Känner mig i alla fall väldigt lättad över att körkortet är avklarat.

Kollade på Drömkåken igårkväll och det kändes fantastikt gött att få sig en dos av svensk humor. Jag saknar Sverige helt enkelt :P


KÖRKORT

Oh yeah baby! Eller som Nicky skulle ha sagt: "How dou you like me now?"
Jag har fixat New Jersey State drivers license! Fabulous!

Samtidigt som det skänker mig lycka kan jag inte hjälpa att uttrycka min irritation mot the DMV office i Cherry Hill. Alltså jag kom dit klockan 10. Går till receptionen, får alla papper jag måste fylla i och lämnar in dem klockan 10.20. Hon säger "Have a seat mam, and we'll call your name soon". Jag sätter mig och tänker att, ja det tar väl cirka 15 minuter eller något. NEJ DET GÖR DET INTE!! DET TAR EN OCH EN HALV FREAKIN' TIMME!!! Har aldrig vart så bitter verkligen. 1.5 timmar och jag hade då inte ens påbörjat testet, tagit fotot eller något. Bara lämnat in papprena. Efter att jag har tjatat lite på dem ropar de äntligen upp mitt namn. Jag får kliva fram till en disk där de tar mitt fotografi och min signatur. Får sedan ställa mig i en andra kö, blir tilldelad en dator. Får göra testet - 50 frågor varav 40 måste va rätt. Jag klarade det på typ 10-15 minuter skulle jag tro. Sen trodde jag det bara var att säga att man klarade det och så var det klart. Nej då, man ska stå i ÄNNU en kö och vänta på någon snubbe som antingen gått på toapaus eller lunchrast.?! Vart är gubben kände jag! Tillslut kom han fram, jag fick alla mina papper fixade. Fick stå i en till kö och därefter, ÄNNU en kö. Tur nog så var den kön i alla fall den sista. 2 minuter tog det att "skriva ut" körkortet och här sitter jag nu med bevis i hand :D

Sjukt gött att ha avklarat ännu en grej men mitt ogillande av amerikaner har tyvärr tagit en helt ny vändning.. LATARE PERSONER FÅR MAN LETA LÄNGE EFTER!!!!

Så, nu har jag skrivit av mig lite. Nu kommer snart barnen hem och idag var den sista hela dagen i skolan ör det här läsåret. Måndag är halvdag och det innebär att barnen kommer hem halv 1. Därefter vankas sommarlov och det innebär mer jobb för mig. Men då får jag ju i alla fall lite sällskap om dagarna :D


LYCKA

Hemligt uppdrag

Ja idag har jag tänkt försöka pallra mig iväg på ett hemligt uppdrag. Har ni tur och kollar in senare ikväll(svensk tid) så kanske ni får reda på vad jag har gjort. Har i alla fall satt på dagens maskin med tvätt och ska nu göra mig i ordning för att lämna huset. Till de ljuva tonerna av countrymusik. Får mig alltid på bättre humör av någon anledning. Jag och Magd har väl insett att vi nog måste försöka åka på någon countrykonsert i år. Vad det blir är en senare fråga, men vi är ju trots allt i USA - landet där ALLT finns. Så ska väl inte vara något problem att hitta något band eller någon artist som faller oss i smak :D

16 Juni

Blir ingen lång uppdatering idag inte. Är trött som få efter att ha kommit hem sent igår kväll. Sov endast 5 timmar och tror nu att jag ska ta mig en tupplur innan jag påbörjar min dag på riktigt. På schemat står: Hämta kontaktlinser till Pappa Mike och Matthew. Ha de bra Sverige tills vi hörs igen. Nu somnar jag.

Tisdag

I går hade jag ju som jag skrev en riktig egodag. Men hade även ett litet problem under dagen. Skulle lägga mig ute vid poolen efter mitt frisörbesök och allt. Har så otroligt mycket saker att ta med mig ut men orkar ju inte gå mer än en gång så jag staplar liksom datorn, bok och mobiler i ena handen och i andra handen tar jag solkräm, solmadrass och handduk och går ut ur dörren.

Efter ett par steg känner jag något som droppar på foten, tänker att det är väl vatten från gräset eftersom att sprinklersystemet är på varje dag här. Går vidare igenom grinden till poolområdet och väl framme inser jag, när jag lägger ut madrassen och sätter ner alla saker, att det inte alls var vatten... Det var solkrämen som läckte! OCH vart läckte den då? Jo på madrassen, som pappa Mike hade nyinhandlat för ett par veckor sedan. Jag visste precis hur noga det var med dem, att de inte skulle bli fläckiga och att vi var tvungna att lägga handduk på dem om vi skulle sola på dem och här har jag nu i princip förstört den ena.

I ett desperat försök att få bort fläckarna(de hade ju dessutom runnit ner längs med i princip hela madrassen) ringer jag mamma i Sverige och ber om råd. Kommer fram till att jag bör testa att använda diskmedel, fett löser fett, och spola av med trädgårdsslangen senare. Så jag skrider til verket. Inser dock att det är lönlöst, fläckarna sitter som berget och det enda jag lyckats åstadkomma med mitt försök är att förstöra min nygjorda manikyr. I-LANDSPROBLEM DELUXE!!!

Så det var bara att bita i det sura äpplet och komma på ett lämpligt sätt att avslöja händelsen för mina hosts. Som tur var tog de det bättre än förväntat och föreslog att jag testade fläckborttagningsmedlet nu onsdagmorgon. Så det är vad jag har gjort nu denna morgon än så länge. Skrubbat med "SHOUT" på fläcken och madrassen ligger nu på tork. Förhoppningsvis har fläckarna gått bort, annars blir det till att ge sig ut på jakt efter en ny madrass ;)

Ja, nu vet ni iaf lite om vad som kan hända en helt vanlig dag i mitt liv. Pappa påpekade att jag var väldigt lik mor min. Hellre balansera tusen saker samtidigt och riskera att hälften går sönder, än att gå en gång extra. Självklart, sa jag, that's a risk I'm willing to take! Eller vad säger du mamma?! :P

Shoppa en måndag

Just det, glömde säga att jag drog ut på en liten shoppingrunda med Luciana i måndagskväll. Måste ju utnyttja att butikerna är öppna till 9.30 PM här ;) Hade släppt av Sarah på cheerleading practice och var liksom ändå ute och rullade så bestämde mig för att åka till Marlton och kolla shoppingutbudet. Köpte lite smycken på American Eagle Outfitters, som förövrigt är en underbart bra butik. Köpte även litefotoramar som jag ska fylla med kort den här veckan. Vill liksom göra mitt urm lite mer personligt med tanke på att jag faktiskt har 10 månader kvar i det. Andra inköp inkluderade nya hörlurar, linne, plånbok och body butter. Dock så var favoritbutiken Victoria's Secret stängd för kvällen därför att de förberedde inför den stora sommarrean! Så får nästan försöka ta mig dit igen snarast och kolla utbudet.

Förövrigt älskar jag min plånbok. När jag har möjlighet ska jag lägga upp en bild på den, för den är verkligen en fröjd för ögat. Det är helt sjukt vad lycklig man kan bli av att göra av med pengar. När jag kommer ut från en butik med en shoppingkasse kan jag lova att jag ser ut som en av de lyckligaste tjejerna som någonsin vandrat på denna jord.

Egodag

Ja idag har jag verkligen haft en dag då jag skämt bort mig själv. Följde med Matt till tandläkaren först på morgonen och efter att ha släppt av honom på skolan igen for jag in till "city" och gick till närmsta hårsalong. Klippte topparna och fick en rejäl hårföning. Efter frisörbesöket gick jag raka vägen in till nagelstudion som ligger vägg i vägg. Gjorde en fransk manikyr och känner mig nu som en ny människa. Kom hem, satte på en ny maskin med tvätt och tog mig en tallrik med K-special, youghurt, blåbär och russin - det är så fruktansvärt gott. Mums.

Nu satte jag precis på min nya spellista på Spotify - "Glada Toner" och känner mig återigen rätt taggad för att pressa ite vid poolen. Vi ses vänner :)

Början på en ny vecka

Måndag idag igen. Har räknat ut att det kommer bli 6 tvättar med kläder idag, inklusive mina egna kläder visserligen men ändå! Kommer ha att göra hela dagen. Men solen skiner och jag lyssnar på glada toner och livet känns gött! Det bästa med att tvätta kläder är ju att man faktiskt inte behöver stå och kolla på medan de tvättas utan kan göra annat under tiden. Funderar därmed på att ta en promenad eller kanske unna mig att ligga vid poolen lite grann. Vi får se vad jag tar mig för. Vi hörs Sverige!

Just det, har beställt ännu ett tidningspaket av min käre far. Vi får se om han är lika duktig den här gången ;)

Tillägnat mina tjejer <3

Jaha, då var det söndag igen och helgen är nästan till ända. Har varit en underbar helg dock. Fredagkvällen spenedrades på ett kryssningsfartyg som jag berättade om och lördagkvällen spenderade jag tillsammans med Jodi och Kym. Vi hade asgött filmmys med "Vampires Suck", "Mr Bean - den totala katastroffilmen" och "8 Mile". En salig blandning skulle jag vilja säga. Det hela toppades av med chips, choklad och gelébjörnar. Mums! Det var längesen jag satte mig ner och bara kollade på film och åt godis. Kan det ha varit senast tillsammans med tjejerna i Sverige?!

Om ni tjejer visste hur otroligt mycket jag saknar er. Jag tänker på er och alla fantastiska stunder vi har haft tillsammans varje dag. Musebo och glöggen, Midsommar 2010, Bodaborg, Sista tjejkvällen, Liseberg och alla andra tjejkvällar vi har haft de senaste åren. Vad hade jag gjort utan er tjejer? Det är så otroligt fantastikt att ha så nära vänner som man bara kan vara med i vilket sammanhang som helst och aldrig ha tråkigt. Vi har alltid så kul ihop och man behöver liksom aldrig känna att man behöver fixa sig utan vi kan lika gärna ha mysbyxor, inget smink och håret i fula knutar när vi hänger. Likväl som vi ibland kör all in och stylar oss från topp till tå. Vilket gäng vi är <3

Jag kör en bildbomb här nu bara för att jag älskar er så mycket tjejer <3





























































En till tanke...

Något som jag grämer mig fruktansvärt mycket över är att jag INTE har en IPHONE eller ANDROID-telefon. Tänk vad sjukt mycket underbarare livet hade kunnat vara om man kunde ta med sig Spotify vart man än är. Och jag säger som storbloggarna säger. "Nej, jag har inte fått betalt för att göra reklam för den här produkten", fast jag kanske säger det med lite mer trovärdighet.


Dagen efter

Ja den här dagen har varit en otroligt bra dag. Sov till typ 10 för jag kom hem rätt sent igår. Kryssningen var sjukt kul, god mat och mycket dans i gott sällskap. Vi var 7 tjejer som besteg "Spirit of Philadelphia"-båten igår kväll klockan 19. Kvällens tråkigheter var att jag på något sätt lyckades tappa kameran någonstans som jag inte har någon aning om. Så någonstans ute i Philadelphia sitter just nu en lycklig själ och kollar på vackra ego-bilder på mig. Som tur var så var det inte värst många bilder jag inte lagt in på datorn ännu och bilder från gårdagens kryssning ska jag få av Kym så det löser sig också.

Hursomhelst så var det otroligt lättvindigt att ta sig både till och från Philly, tåg dit och hem och taxi från station till hamnen och vice versa. Idag har jag egentligen inte gjort något alls förutom att kolla lite film och skypat med Sverige. Underbart!

Kvällen spenderas i hemmet tillsammans med Jodi och Kym med lite filmmys. Känns skönt att äntligen börja få lite ordning på fritidshänget här. Det är väl det som är en av de jobbigare sakerna med att komma som ny till ett ställe där man inte känner någon. Man vet inte riktigt vad man ska göra av sig själv när man är ledig. Men ska försöka styra upp det nu.

Framtidsplaner(den närmsta framtiden då):
- Klippa håret
- Fixa naglarna
- Sara kommer på besök
- Kanske ska till Washington med Suzi
- Undersöka utbudet av kyrkor i närheten
- Kanske New York once more
- Fixa det där evinnerliga körkortet
- Kolla in collegeplanerna
- SHOPPA
- Utforska Philadelphia

Ja, det finns ju att göra här i USA om vi säger så. Dock kan man känna ibland att man inte riktigt vet vart och när man ska börja. En början är ju i alla fall att jag har köpt mig en kalender så jag kan börja planera in lite saker och sedan faktiskt ha koll på var och när dem är. Tar halvdassiga bilder från webcamen och lägger upp(nu när jag inte har en kamera längre, "Man tager vad man haver" tror jag minsann det var någon som sa).
Genuin lycka

Kryssning

Just det, jag ska ju på kryssning ikväll. Ojsan, vilket lyxigt liv jag lever numera.

Och en till tanke: Idag är det exakt ett år sedan jag tog studenten! Underbara tider, tänk att man har varit fri från skolan i ett helt år. Helsjukt, men helt sjukt skönt! Nu ska jag umgås med "mina" kära barn. Vi hörs :D

Saklista

Saker jag saknar:
- Grovt bröd
- Potatis
- Farmors mat
- Min "stora" säng
- Min älskade Bil
- Att bara kunna skicka ett sms till någon när man är uttråkad
- Att bara kunna ringa och tjööta med någon närsomhelst
- Spela piano
- Tjejmiddagar
- Kunna lyssna på riktigt hög musik anytime
- Värmländska
- Nya avsnitt av Solsidan (inte för att jag hade kunnat se det om jag varit i Sverige heller men ändå)
- Hushållsost
- Charkenpålägg

En hel del andra saker också men det här blir bra till att börja med. Observera att detta endast är SAKER jag saknar :)

En vanlig dag

Ulrik - En Vanlig Dag

Jag har det bra, mitt liv rullar på
Ibland har jag tråkigt, vad sakta tiden går
Men oftast har jag roligt, då känns allting bra
Idag är en bra dag, idag är det bra

Tänk om man satte allt i perspektiv
Man kunde vara fattig och sjuk i ett annat liv
Inte ha några vänner, familj eller nån hund
Ingen som bryr sig om en, ens för en liten stund

Men jag har det bra idag
Jag har det bra idag
Det är en vanlig dag och jag har det bra
Jag har det bra idag

Varje dag dör det människor
Gamla och unga, stora som små
Sånt är livet, svårt att göra något åt
Men just nu idag så har jag det bra

Jag har det bra idag
Jag har det bra idag
Det är en vanlig dag och jag har det bra
Jag har det bra idag

Allting handlar om relativitet
Man jämför sig och mäter om så i hemlighet
Men om vi slutar mäta oss med de som har det bäst
Skulle vi nog märka, vi lever i en fest

Jag har det bra idag
Jag har det bra idag
Det är en vanlig dag och jag har det bra
Jag har det bra idag

Jag vet inte om ni tycker som jag
Men just nu idag så har jag det bra

Jag har det bra idag
Jag har det bra idag
Det är en vanlig dag och jag har det bra
Jag har det bra idag

Sova

Jag är så fruktansvärt trött nuförtiden. Sover typ hela tiden när jag är ledig och går och lägger mig runt 22 varje kväll. Funderar på om det är värmen som trycker på så mycket här att jag bir helt utslagen. Har idag sovit mellan 8.30 - 11. Börjar känna av lite halsont så det skadar ju aldrig att sova lite extra för att försöka undvika en förkylning. Nu ska jag måla naglarna och kolla på sällskapsresan har jag tänkt. Dock kommer barnen hem 12.30 idag för de har bara halvdag på grund av värmen. Skolan är inte utrustad med AC så när temperaturen blir för hög måste skolan stänga tidigt. Konstigt, det har jag aldrig vart med om i Sverige åtminstone. Fast det är klart, har vi det någonsin så varmt i Sverige som det är här? Knappt...

Vill idag passa på att skicka speciella hälsningar till Henrik, Tobias och Lovisa (och alla andra) som tar Studenten i morrn! Ha det nu så otroligt kul och njut, för studenttiden flyger förbi så otroligt fort, som ni kanske har märkt ;) Har insett att det på fredag är exakt 1 år sedan jag själv stod bakom dörrarna på Solberga och väntade på att få springa ut. Lyckan man känner exakt den sekunden dörrarna öppnas är obeskrivlig. Hela dagen går man som i ett lyckorus och det är en underbar känsla. Så ta vara på den, snart är ni fria :D Grattis i förskott!

Baseball

Kvällen spenderades vid baseballplanen. Pojkarna hade baseball-match och jag kände att det var alldeles för längesen jag kollade på de spela. Det var en väldigt jämn match, mina pojkar gjorde väldigt bra insatser trots lite mindre skador. Lyckligtvis vann de tillslut och pojkarna återvände hem med ett leende på läpparna. Hemma väntade nybakade brownies som vi gjort innan vi åkte till matchen. Mums :)

Bloggtorka....

Oj vad längesen det var jag skrev nu. I helgen hade jag inte tid att göra ett blogginlägg för då ville jag och Magd spendera så mycket tid tillsammans som möjligt. Hon kom klockan 18 på fredagkväll och hämtade mig, vi åkte mot Galloway. Stannade på vägen och åt mat. Kom fram runt halv 10 eller något. Slappade på rummet resten av kvällen.

Lördagmorgon passade vi Emily lite innan hon släpptes av på daycare. Vi drog till Atlantic City och shoppade. Som jag och Magd kallar det - effektiv shopping! Hittar man inget så är det ingen idé att gå runt och dra i en affär bara för att utan man går raskt vidare till nästa. Shoppade en hel del saker som jag är väldigt nöjd med. Kanske lägger upp bilder på det senare i veckan, vi får se. Sen åkte vi till daycare och hämtade Emily. Vi for till Ocean City och gick på boardwalken där och åkte lite karusell. Mycket trevlig och mysig eftermiddag :)

Kvällen spenderades mestadels i bilen då vi försökte hitta ett nagelställe som hade öppet sent, men sån tur hade vi inte. Så vi for till Dunkin' Donuts och köpte lite fika osm vi tog med till hotellrummet istället. Slapphäng som vanligt efter det. Söndagmorgonen passade vi söta Emily igen innan daycare. Sen drog vi tillbaks till hotellrummet och lyssnade på deppig musik och slappade tillsammans innan det var dags för mig att åka hem. Buss från Atlantic City och taxi från busshållplatsen och hem. Låt mig tillägga att det var världens sunkigaste taxi som jag helst skippar nästa gång.

Ja, det var helgen lite kort sammandraget. Gårdagen var det jobb igen och en mycket hektisk dag med körande fram och tillbaks kanske lite för mycket :P Nu idag har jag varit så otroligt sliten så har bara slappat på rummet och sovit lite till Solsidan. Älskar den serien, finns få saker som kan pigga upp mig så mycket som Ove Sundbergs groteska flin.

Nu har jag cirka 1 timme kvar innan jag ska hämta Mike på skolan och fara till tandläkaren. Vad ska jag göra? Absolut ingenting ;)

P.S Såg förresten bilder på Lovisa, från balen, på facebook. Åh, vad vacker du är Lovisa! Lycka till med balen och Studenten! Skulle önska jag kunde va hemma och fira dig men det går inte. Vi får köra firande av Klara och Matilda nästa år istället! Galemej vad jag längtar D.S

Fredag

Äntligen är fredagen här! Har börjat förmiddagen med att ligga vid poolen och steka lite, underbart gött. Har tänkt ta mig en dusch nu och sen äta lite lunch. Borde börja packa inför helgen också men det tar emot. Varför är det alltid lika tråkigt att packa? Och än värre, packa upp. Kort inlägg men skriver mer ikväll eller imorrn, beror på vad jag och Magd tar oss för!

<3

Starbuckshäng

Idag är det torsdag.... Den här veckan har varit helt knasig eftersom jag var ledig i måndags, på grund av Memorial Day. Tisdag kändes som måndag och hela veckan blev försjkuten för mig. Men nu är det i alla fall Torsdag och det betyder att igår var det Starbuckshäng med tjejerna. Vi har försökt starta en liten grej att varje onsdag träffs vi halv 9 på Starbucks i Marlton och fikar tillsammans. Brukar sluta med att vi sitter och pratar i 1 timmer efter att de har stängt.

Igår var faktiskt första gången jag försökte ta mig dit UTAN GPSen och det gick väldigt bra. Körde inte fel en enda gång och hemvägen var inga större svårigheter heller. Det som är kruxet är bara att ta sig över motorvägen och av på rätt ställe. Kom hursomhelst hem runt halv 12 och gick till mitt rum. Lyssnade på musik och somnade tyvärr inte förs typ 1 och upp sen igen vid 6. Jag var lagomt trött.

Har nu styrt upp mig och har även hunnit med en liten tur till Chanelle. Hon flyttar i morrn så det var sista gången jag träffade henne, i det huset i alla fall. Hon ska bo hos en Area Director i ett par dagar i väntan på en eventuell ny familj eller i väntan på att åka tillbaks till Sydafrika. Tråkigt att hon inte kommer vara här längre men tror vi kommer hålla kontakt ändå. Det är något speciellt med att träffas på det här sättet, man känner liksom att man är i samma situation och delar väldigt mycket erfarenheter med varandra så vänskapen blir väldigt speciell.

Nu ska jag städa badrum. Glamouröst liv jag har va Sandra!?! Inte värst, men i morgon kommer ju Magdalena och hämtar upp mig! Jag längtar så galet mycket efter henne så det är inte sant. Gråter typ tårar av glädje varje gång jag tänker på att jag ska få träffa henne i morrn. Har saknat henne så himla mycket och ag behöver henne nu, så det ska bli gött att få lite "Bett/Magd-häng". Troligen involverar det shopping, som det alltid gör när vi träffs. Inte mig emot om vi säger så :)

Jag saknar lite folk hemma i Sverige också. Mina föräldrar, min bror, mina tjejer och en person speciellt, du vet vem du är. Jag tänker på er alla varje dag. <3

Vi hörs snart med en uppdatering om morgondagen!!! I'm sure it will be one of the best days ever :D

Six Flags

Tja tja bloggen. Har ju inte berättat om Söndagens äventyr när jag var på Six Flags. Ett nöjesfält som skulle kunna liknas vid Liseberg fast inte lika mysigt och mer extremstora bergochdalbanor. Åkte dit med Denisa, en aupair från Tjeckien, och hennes värdbarn Chloe (15 år) och hennes pojkvän Chris. Vi åkte från mig vid 11 typ och var framme vid 6 flags runt 12.15 typ. Gick in och inser att det är världens längsta köer - överallt. Men jaja, vi hade ju varandra som sällskap i köerna och kunde använda tiden åt att lära känna varandra bättre.

Jag för min del tyckte väl kanske att det var ganska skönt med långa köer för då kunde ena illamåendet lägga sig innan nästa började. Temperaturen för dagen låg på runt 30 grader konstant. Svetten rann och jag kände mig helt klibbig över hela kroppen. Men som tur var så fanns det utplasserade duschar runtom i parken så vi tog oss en dusch när det blev för varmt.

När klockan var 6 var jag redo att åka hem men de andra ville absolut stanna till stängning - 10. Panik kände jag. I ett desperat försök att få lite energi ringer jag min trogne vapendragare Magd. Pratar med henne om hur mycket jag vill tillbaks till min familj och bara åka därifrån och hon skänker mig ett par skrattanfall. Efter att ha pratat med henne fick jag lite ny energi och lyckades ta mig igenom de sista 4 timmarna också. Testade på den nyaste av alla banor - the green lantern. En bergochdalbana man står upp i, istället för att sitta som i vanliga. Mycket intressant skulle jag vilja säga.

Hursomhelst så stängde parken vid 22 och vi begav oss hemöver. Trodde jag skulle va hemma strax efter 23 men icke sa nicke. Var hemma runt 00.15 istället. Varför? Jo för att vi irrade runt mitt ute i ingenstans utan bensin i princip. Bensinlampan tändes när vi åkte från parken och efter det försökte vi med hjälp av GPSen att hitta en bensinmack som var öppen men nej då. Alla var stängda och vår bensinmätare tickade neröver. Det hela slutade med att vi var tvungna att ringa till polisen och fråga om vägbeskrivning till närmsta mack. En trevlig och hjälpsam polisman guidade oss rätt och efter 1 timmes körande på i princip snustorr tank fyllde vi upp och begav oss hemåt.

Nu när jag tänker tillbaks på hela bensinscenariot så kan jag inte göra annat än att skratta för det var egentligen väldigt komiskt. Men då, i det ögonblicket när vi kom till den fjärde stängda macken trodde jag vi skulle få stopp mitt ute på den amerikanska landsbygden. Att det skulle komma någon creepy gubbe och mörda oss typ. Men som tur var så klarade vi oss :P

Här kommer lite bilder från dagen:

Six Flags

Jag och Denisa

Alldeles före duschen

Gött med en kalldusch när det är 30 grader i luften

Relaxing by the river

Bizarro

Chloe var visst inte lång nog för den här...

"Stand up to your fear"

The Green Lantern

RSS 2.0