Washington D.C - part 2

Söndagmorgon, planen var att gå upp runt 8 och kunna slappa lite innan frukosten. Resultatet blev upp strax innan 9 och stressa ner till frukosten. Frukosten som i och för sig var helt gudomlig så vi kunde njuta riktigt väl nere. Alltså n riktig sån där klassisk hotellfrukost som man alltid drömmer om de där mornarna magen skriker och man bara inte orkar lyfta sig ur sängen för att det är för kallt utanför täcket, en sån fick vi avnjuta den här morgonen!

Efter frukosten gick vi tillbaks till rummet, duschade, gjorde oss fina och packade väskorna och begav oss ut i staden igen. Fick lov att dumpa väskorna på hotellet under dagen tills vi skulle hem igen. Himla tur var ju det för annars vet jag 2 tjejer som hade fått placerat sig på närmsta fik för resten av dagen för väskorna vägde extremt mycket. Hursomhelst så vevade vi in en taxi, graciöst som alltid, och hoppade in och styrde mot Georgetown. Vi hade ju kollat in shoppingutbudet i den här delen av stan redan föregående dag och nu var det dags att ge det en riktig chans.

Vädret var superfint och temperaturen sådär go och behaglig. Omårdet kändes lite som den gamla delen av D.C med de stora märkena i små butiker till höger och vänster. Blev några inköp även denna gång såklart men inte allt för mycket i alla fall. Hann även med en glass på Ben n' Jerry's mellan butikerna. Ja, en riktigslapparsöndag i hufvudstaden var det minsann. Både jag och Anna hade ju ganksa tidigt avskrivit allt vad museum hette så vi kunde fullt fokusera på shoppingen, smart drag där kände vi ;)

När klockan närmade sig 3-,4-tiden så satte vi oss än en gång i en taxi men denna gång tillbaks till hotellet för att påbörja vår resa hemåt. Ett depåstopp på Starbucks för att fylla på bränsle och en svårfångad taxi senare så var vi framme på busshållplatsen och befann oss i kön till Philly. 2 Nöjda svenska flickor satte sig sedan i en DUBBELDÄCKARBUSS och njöt av gratis WiFi hela vägen hem.... ELLER?! Nej juste, det var ju dit vi aldrig kom. Bussen hostade till cirka 400 meter från stationen i Philly och det blir totalstopp liksom 1 kvarter från det riktiga stoppet. Busschauffören får inte upp dörrarna på bussen och man hör liksom hans panik när han pratar med ledningen på telefonen. Inte för att det var någon fara med oss men för att han var väl rädd att vi passagerare skulle halshugga honom om han inte släppte ut oss snarast. Stackarn fick tillsist upp dörrarna och vi alla bokstavligt talat vällde ut ur bussen där det då stod säkert 20 taxiar och väntade på att få plocka upp oss.

Jag och Anna börjar gå neröver i raddan med bilar för de chaufförerna främst var så läskiga (!?). Stod utanför bilarna och i princip försökte tvinga in folk i bilarna som om det vore den sista taxituren de någonsin fick köra. Nej jag och Anna gick till någonstans i mitten av ledet och satte oss hastigt i en taxibil varpå alla andra chaufförer framför honom blir skitsura och bara: "NOOOO! Don't take his cab, come with me instead!!!". Hehehe, nej då, lättfångade var vi inte. Slutade med att vår taxichaufför fick köra upp på trottoaren för att ta sig ut från havet av bilar. Efter en guidad taxifärd(av oss turister) hem fick vi betala totalt 75 dollar för hela paketet. Gubben vart irriterad när vi inte betala cash OCH dessutom klämmer han ur sig att han måste få 5 dollar i cash till bron tillbaka. Men tack så hjärtligt för att du berättade det innan - NOT! jaja, hemma var vi i alla fall och vi gjorde ett depåstopp i Annas rum innan det bar iväg vidare hem till mig. Efter en lång dag med mycket resande var det skönt att komma hem och ladda upp för en ny vecka fullspäckad av träning. Ja, nu har vi riktigt kommit igång ska ni veta :)


Ett av de lyxigaste provrummen jag sett - på Juicy Couture

Hilton Hotel, tack för den här gången :)

Busskön OCH våra väskor och påsar.....

Kommentarer
Postat av: värmlänning :D

om du tyckte det var lyxigt måst du ju besöka Stuket's provrum på storgatan i årjäng ;)

2011-11-06 @ 16:56:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0