Att laga mat i USA

Ja som rubriken lyder - Att laga mat i USA! Det är inte direkt en vetenskap. Idag till exempel skulle vi göra muffins, tillsätt 1 ägg (som förövrigt kan köpas på vad som kan liknas vid en "gräddförpackning"), och lite vatten och blanda i färdiggjort pulver och skjuts in i ugnen - inte direkt hjärnfysik :P

Till middag skulle jag göra "chicken cordon bleu" med "wild rice" och "canned peas". Kyckling färdigfryst - bara att lägga i ugnen. Riset - Koka upp vatten och margarin, lägg i det specialgjorda riset(färdigportionerat) och häll i den färdiggjorda kryddan, låt koka. Ärtorna - öppna konservburken, häll i tallrik och ställ in i mikron. Klart och betalt middagen är serverad!! Ingenting görs från scratch här. Allt är gjort för att förenkla vardagen så mycket som möjligt.

Det här fenomenet gäller inte bara maten utan i princip allt. Bankerna har så kallade "drive-thru's" - du åker bara igenom med bilen ungefär som på mcdonalds och fixar ditt bankärende på så vis. Apoteket har "drive-thru"-service - du åker fram till en lucka säger vad du vill ha och vips så är du färdig. Verkar som att hela den amerikanska miljön är anpassad för den late och den stressade :P

Detta var bara lite tankar från mitt lilla rum i USA. Nu ska jag med Ginger och träffa några andra aupairer och äta glass, kul att träffa lite folk äntligen :P

Over and out!



Drive-thru pharmacy service

Kommentarer
Postat av: Magda

mmm, älskar allt halv/helfabrikat! särskilt äggen :P

2011-04-27 @ 02:57:52
URL: http://magdalenaiusa.blogg.se/
Postat av: Bett

Ja det är helt sjukt! Och som du sa! Speciellt äggen :P

2011-04-27 @ 04:32:31
URL: http://bettaniusa.blogg.se/
Postat av: Matt

Haha, UNDERBART! :d

Postat av: Desireé

Visst är det konstigt med all halvfabrikat. Tänkte att de kanske hade blivit bättre sedan det århundradet jag var over there. Men tydligen inte

;)

2011-04-29 @ 15:15:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0