Torsdag 7 April

Har precis kommit hem från ett dygn på resande fot. Som jag skrev så började resan 00.50 från Årjängs busstation - Swebus till Stockholm. Det var inte den mest behagliga bussresan i mitt liv om jag säger så. Första bussens vindrutetorkare pajade strax innan Karlstad så där blev det byte till en ny buss. Oturligt nog så var den här bussen kallare än den andra så frusen blev man. Busschauffören verkade ha problem med innebelysningen i bussen så helt plötsligt stod den på för fullt och tröttheten kändes som bortblåst.

Lyckligtvis så somnade jag till sist och sov, av och till, fram till 5.30 ungefär. Framme i huvudstaden runt klockan 6.30 och då började jakten på buss 69 mot kaknästornet. Efter lite guidning från en trevlig tjej på pressbyrån lyckades vi hitta hållplatsen och hoppade på bussen. 7.10 klev vi av vid ambassaderna och den första, och givetvis den mest bevakade, vi ser är förstås Amerikanska ambassaden.

Vi följer efter några upp till entrén där vi blir informerade om att de inte öppnar förs 7.30. Jag och Magda beger oss därför ut på en liten morgonpromenad i duggregnet och utforskar platsen. Hoppet var att finna ett fik eller något ställe som kunde förse oss med någon slags mat. Tror ni det fanns något i närheten? Svaret var: NEJ! Så vi återvänder till ambassaden och vid halv 8 öppnar de och säkerhetskontrollen börjar. Vi var livrädda att vi inte skulle bli insläppta med alla våra saker, smink, tandborste, almanackor, mobiler osv, men det var inga som helst problem. Det enda var att de behöll all elektronik hos sig tills vi var klara inne på ambassaden.

Vi går därefter in på ambassaden och får vänta ett bra tag. Visa fram våra papper, vänta 1 timme till och sedan till sist fram till ett litet bås där man "intervjuas" i 2 minuter. Frågor som: Varför vill du till USA? Vad heter din värdfamilj? Hur många barn har de och hur gamla är dem? När jag svarat på dessa stämplade hon pappret och visumet var fixat :D

Klockan hade nu dragit sig så långt som till 9.10 ungefär. Vårt tåg skulle gå hem klockan 15.29 så nu hade vi en heldag i Stockholm att se framemot. Vilket vi inte gjorde tyvärr. Vi var slitna, hungriga och trötta efter nattbussen och vårt enda krav var att få i oss någon mat så fort som möjligt.

Dagen fortlöpte och efter en minst sagt händelserik dag med lite shopping och fika på Wayne's "med" Mattias och Danny ur E.M.D hade klockan äntligen blivit 15.29 och vi satt på tåget hem :) Vi rullade cirka 100meter och tåget tvärnitar. STRÖMAVBROTT på hela Stockholms Central. Vi blir ståendes i 45 minuter men lyckas till sist ta oss därifrån. Efter en lång tågresa till Karlstad strandade vi på Donken i väntan på bussen hem till Årjäng.

Framme i Årjäng cirka 22.00, därefter satte vi oss i bilen och durade hemöver. Nu ligger jag och kollar på Solsidan och kollar Facebook - Livet är gött! Ska bli otroligt skönt att få sova i en riktig säng i natt i stället för i ett litet bussäte.

Godnatt på er :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0